dimarts, 21 de febrer de 2017

Pa de pessic de pastanaga i magrana



          No soc gaire afeccionat a cuinar dolços, pastissos o rebosteria en general. D'una banda no m'entusiasma tant el dolç com a la majoria de mortals. (El meu somni secret no és quedar-me una nit tancat en una pastisseria si no en una xarcuteria, o millor una botiga de formatges). D'altra banda, el que m'agrada de debò és obrir la nevera i improvisar a partir de el que tinc a mà. El dia que sigui ric contractaré algú per que m'ompli la nevera per sorpresa. La pastisseria, és molt estricte en quant als materials, les quantitats i els temps de cocció; i això facilita poc la meva manera natural de cuinar. I encara un tercer motiu més per el que no m'agrada fer pastissos. A casa som obesos de tota la vida i, poc o molt, i fora d'algunes temporades de disbauxa, sempre anem amb miraments respecte al què mengem i sobretot, al seu aport calòric. Posar-se a fer un pastís i veure que has d'emprar quantitats astronòmiques de sucres, ous, farines, mantegues, etc. et dona una consciencia massa clara de que allò que et menjaràs és una bestiesa dietètica. Al menys, quan ho fa un altre tu t'ho menges amb molta menys vergonya.
          Tot i així, de tant en tant, també m'agrada provar de fer alguna coseta. I aquesta vegada n'he fet una d'aprofitament i ha quedat força bona. Corrien per casa unes pastanagues que no em venien massa de gust i una pobre magrana que s'havia amagat sota un munt de taronges, i vaig pensar que era una bona ocasió per fer provatures. Ha quedat un pa de pessic flonjo i fresc força agradable, fosc de color degut a la magrana i el sucre morè i, com m'agrada a mi, no massa dolç. A més, les llavoretes de la magrana, en mig torrar-se li han donat un punt cruixent força interessant.

Ingredients:

  • 400gr. de pastanaga
  • Una magrana
  • Quatre ous
  • 150 gr. de sucre morè
  • 150 gr. de farina
  • 200 ml. d'oli d'oliva 
  • Una bosseta i mitja d'impulsor (backing powder)
  • 1 culldta. de canyella
  • 1 culldta. de gingebre
  • Mitja culldta. de nou moscada
Procediment:
  • Pelar la magrana i rentar els granets per a eliminar restes de la pell groga que resulta tant amargant.
  • Ratllar i picar les pastanagues
  • En un bol batre els quatre ous una estona i tot seguit incorporar-hi el sucre morè. Anar batent fins que el sucre estigui ben dissolt
  • Incorporar l'oli a la mescla i seguir batent.
  • Mesclar la farina amb l'impulsor i afegir-ho als ous passant-ho per un colador.
  • Seguir remenant i afegir les espècies.
  • Per fi, incorporar la pastanaga i els grans de magrana, reservant-ne alguns per, si voleu, decorar el pastís al final.
  • Escalfar el forn i enfornar-ho. El temps de cocció dependrà en cada cas del forn. Nosaltres l'hem cuit 45 minuts a 170º per dalt i per baix, i al final, 15 minuts més només per dessota.
  • Desenfornar i decorar al vostre gust. Nosaltres, com podeu veure, un cop fred, l'hem tallat a triangles i l'hem decorat amb unes nous.
Bon profit!.


3 comentaris:

  1. Quina combinació més original! Ha de ser mooooolt bo.....
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Quina combinació més original! Ha de ser mooooolt bo.....
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons