dijous, 26 de novembre de 2015

Korma d'hortalisses en salsa de coco




          Us portem avui una recepta indú carregada dels sabors de les especies, com la majoria de plats d'aquella cuina. El Korma és una mena de curry que es prepara amb llet de coco i ametlles o anacards i se sol fer de pollastre. Nosaltres, però, n'hem volgut preparar una variació vegana, en la qual hem substituït el pollastre per unes quantes hortalisses i el iogurt de vaca per marinar-les per un iogurt vegetal, de soja o d'avena, per exemple.

Ingredients:

  • Una alberginia
  • Un carabassó gran
  • 3 pastanagues
  • 250 gr. de carabassa
  • Una ceba
  • 100 gr. d'ametlles llaminades o anacards
  • 200 ml. de llet de coco
  • EL suc d'una llimona
  • Una culleradeta de garam-massala
  • Una cullerada de sucre de coco
  • 2 cullerades d'oli de coco
  • Sal al gust
  • Una cullerada de maizena
  • Un grapat de coriandre fresc o de porradell.
Per a marinar les hortalisses:
  • 200 ml. de iogurt de soja o d'avena (sense sucre)
  • 1 cullerada de gingebre ratllat
  • 1 culleradeta d'all en pols
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • 1 culleradeta de pebre vermell picant
  • 1 culleradeta de coriandre en pols
Procediment:
  • Tallarem les hortalisses en daus d'uns dos centímetres i les posarem a
    escorrer amb una mica de sal per que perdin una mica d'aigua.
  • En un bol gros mesclarem el iogurt amb les espècies de la marinada. Hi afegirem les hortalisses, les remenarem be i les deixarem marinar una hora com a mínim per que vagin absorbint el sabor de les espècies.
  • En una paella amb una gota d'oli torrem una mica els anacards i els
    reservem.
  • En una paella grossa i fonda o be en un wok o cassola posem dues cullerades soperes d'oli de coco i hi sofregim la ceba tallada ben menuda.
  • Quan la ceba hagi començat a transparentar i aboquem la cullerada de sucre de coco i ho seguim remenant una estona a fi de que la ceba caramel·litzi.
  • Tot seguit hi aboquem els anacards, les verdures i la resta de iogurt que ens hagi quedat al bol. Ho remenarem amb el sofregit i hi afegirem el suc de la llimona i el garam massala.
  • Ha arribat l'hora d'incorporar la llet de coco i deixar-ho bullir uns deu minuts amb la cassola tapada i a foc baix.
  • Passats els deu minuts, i si volem
    que la salsa ens quedi més espessa afegirem una cullerada de maizena deixatada en un parell de cullerades d'aigua freda i ho deixarem bullir a foc molt baix durant uns altres deu minuts.
  • Ho deixem refredar un parell de minuts i ja ho podem servir, acompanyat d'arròs basmati blanc i decorat amb una mica de coriandre o porradell.
          Nàmaste i bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons