dimarts, 12 d’agost de 2014

Pollastre teriyaki fàcil






Una manera molt fàcil de fer un pollastre "teriyaki", que vaig perpetrar a partir d'una recepta del fantàstic "Runnyrunny999", els videos del qual ja us he esmentat alguna vegada. És una recepta que ja s'ha fet habitual ala cuina de casa i que té un èxit rotund entre els  impresentables i afamats amics de la meva filla. Us aconsello provar-lo de fer per que és d'allò més fàcil i sinònim d'èxit entre la concurrència.

Ingredients per a quatre persones:


  • Quatre pits de pollastre.
  • Un dit de gingebre.
  • Una llimona.
  • Un pot de melmelada d'alguna fruita àcida.
  • Un pot de salsa de soja.
  • Sal i pebre.
  • Oli d'oliva.




Procediment:

  • Mesclarem la meitat de la salsa de soja i la meitat de la melmelada. Jo en aquesta ocasió vaig emprar-ne una de pinya i mango molt bona, però també m'ha donat molt bon resultat un altre de taronja i gingebre de la mateixa marca. Una melmelada de taronja amarga qualsevol pot fer el fet.
  • Tallarem els pits de pollastre com per a fer-ne nuggets, els salpebrarem i els hi afegirem un raig de llimona, deixant-los reposar uns 20 minuts a la nevera.
  • Tot seguit els enfarinarem lleugerament. Jo faig servir una tècnica que va molt bé per que no fas gens de merder. Es tracta de posar un parell de cullerades de farina, o allò amb el què volgueu arrebossar el pollastre, segons el cas, afegir el pollastre, tancar la bossa i sacsejar-lo. Veureu que els trossos de pollastre queden arrebossats amb la quantitat justa de farina.
  • Ratllarem el tros de gingebre i en una paella fonda, o millor un wok l'enrossirem en un parell o tres de cullerades d'oli d'oliva













  • Quan sigui ros el gingebre incorporarem el  pollastre per a daurar-lo.
  • Ja només queda incorporar la salsa que hem fet barrejant la soja i la melmelada i deixar que caramel·litzi una mica sense deixar-ho massa estona però, per evitar que el pollastre es cogui massa i quedi massa eixut.
I ja només queda tastar-lo.
Nosaltres el solem acompanyar amb un tassó d'arròs blanc i una mica d'amanida verda.
Bon profit!
En la primera foto de l'entrada el pollastre va ser el·laborat amb la melmelada de taronja i gingebre, que ja os he comentat, i que incorpora petits bocins de pell de taronja, que li donen al plat una textura molt agradable. 




2 comentaris:

  1. La cuina japonesa es la meva asignatura pendent... T'ha quedat de luxe Amadeu!

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons