diumenge, 29 d’abril de 2012

Wok de surimi al gingebre

Qué cal menjar per suportar el mil·leni?


Avui: Wok de surimi al gingebre

Una bona manera de fer els famosos bastonets de "cranc"....
Ingredients:

  • Un paquet de surimi
  • 4 dents d'all
  • Un tall de gingebre
  • Julivert fresc
  • 4 Cullerades d'oli d'oliva
  • Salsa de soja
  • Oli de sèsam
  • Llimona
  • porradell o sèsam negre per al tòping
  • 300 ml d'arròs blanc
Procediment:



  • Bullir l'arròs i reservar. (Personalment tinc el costum de fer-lo al microones amb un recipient especial i deixar-lo reposar. Queda ben fet, solt i agradable).
  • Ratllar finament el gingebre i l'all i tallar el julivert ben petit.
  • Tallar el surimi en tiretes fines.
                        
  • Fer una salsa amb el suc d'una llimona   (mitja si es gran), 4 cullerades soperes de salsa de soja i unes gotes d'oli de sèsam (amb molta prudència per que té un gust molt fort que predomina massa.
  • Escalfar l'oli d'oliva en el Wok i sofregir-hi l'all i el gingebre procurant que no arribin a cremar-se.
  • Saltejar el surimi foc viu durant uns minuts. 
  • Incorporar el julivert i seguir saltejant un parell de minuts més.
  • Afegir la salsa de llimona i acabar de coure un parell de minuts. 

Ho servirem en bols. Una base d'arròs blanc que cobrirem amb el surimi saltejat. Podem afegir-hi al final un tòping de sèsam negre o porradell.

En el nostre cas hem acabat l'àpet amb una mica de mango fresc. Una suggerència per als més atrevits: anar picant una mica de mango mentre es menja el surimi. La frescor i la dolçor de la fruita l'hi donen un contrapunt interessant al surimi....


I bon friput!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons