dissabte, 9 de juny del 2018

Formatge vegà a les herbes.



A partir de fruits secs podem fer preparats molt semblant en quant a textura i presentació als formatges convencionals de llet, El sabor, tot i que força bo, lògicament no és ben bé el mateix, però podem apropar-nos-hi molt gràcies a la fermentació o bé afegint-hi un component especial, el llevat nutricional. Aquest te un gust que recorda una mica al formatge o als fruits secs i és molt rica en proteïnes. Es pot trobar en herbolaris o botigues de productes dietètics. Actualment se'n ha popularitzat l'us i no és massa difícil de trobar-ne.
Aquesta mena de formatges son molt adequats per aquells que volen mantenir una dieta vegana, per als que volen controlar la quantitat de greixos saturats que consumeixen o per aquells que no toleren la lactosa de la llet.
La matèria prima d'aquest formatge és l'anacard. No és el primer formatge d'anacards que us presentem al blog però en aquest cas es tracta, no d'un formatge per a untar sinó que és un de consistència ferma i permet fer-ne talls bastant prims com per a menjar-los entre pa. A demés veureu que és molt fàcil de fer.

Ingredients:

  • 200gr. d'anacards crus
  • Quatre cullerades de maizena
  • Cinc cullerades de llevat nutricional
  • 150-200 ml. d'aigua
  • Sal al gust
  • Oli d'oliva
  • Herbes per a chimichurri.
Procediment:

El dia anterior cal deixar els anacards en remull.
Al matí mesclar els anacards escorreguts, el llevat nutricional, la maizena, la sal, una cullerada d'herbes i l'aigua i picar-ho tot plegat amb un robot de cuina fins que ben batut i homogeni.
Escalfar la pasta en un pot remenant-la amb una cullera de fusta a foc baix fins a veure que espessa i al remenar es desprèn del fons. SI us fa por que se us enganxi podeu fer-ho al bany Maria.
Un cop estigui espès deixar-ho refredar uns minuts. El just per a poder-ho manipular.
Podeu optar per posar-ho en un motlle. En aquest cas pintar la superfície amb oli i escampar-hi les herbes per chimichurri. Si o en teniu podeu fer una mescla amb pebre vermell, pebre, farigola, orenga i all en pols.
També podeu donar-li forma de "mini-babybel" amb les mans. En aquest cas pintar-lo tot amb oli i arrebossar-lo amb les herbes.
Deixar reposar un parell d'hores a la nevera i ja es pot tallar, deixar temperar i consumir.
Bon profit!.



                                                                                                                         








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons