dimarts, 8 de maig del 2018

Pizza crudivegana.



Una recepta per aquells que volen menjar lleugeret però enyoren la pizza. Jo, personalment no n'he sigut mai gaire fan però sé que hi ha molta gent a la que li entusiasma. Aquesta versió potser no és tant "adictiva" com les convencionals, però és molt més lleugera i saludable. Apte per a règims d'aprimament i, sobretot per celíacs doncs al no portar farina de blat no conté gluten.
Per a la base, que queda cruixent, hem fet una massa a base de carabassó i llinosa molta que hem posat a dessecar a la deshidratadora. A sobre un conjunt d'hortalisses variades que hem amanit amb un oli d'orenga i llimona.
Hi hem posat també, alvocat, bolets, olives, tàperes, ceba tendra i blat de moro. Aquest per a donar-li una mica de color i un punt dolcet que a mi m'agrada molt, tot i que és cuit. Si voleu fer la recepta totalment crudivegana n'haureu de prescindir.

Ingredients:
Per a la massa:

  • Tres carabassons
  • Una tasseta de cafè de llavors de llinosa
    La massa abans de deshidratar
  • Una culldta. de ceba en pols.
  • Una culldta. d'all en pols.
  • Una culldta. d'orenga
  • Sal al gust
Per al farcit:
  • Un carabassó
  • Dos tomàquets
  • Un alvocat
  • Un parell de bolets xitake
  • Un grapat d'olives negres sense os
  • Un grapat de blat de moro
  • Un grapadet de tàperes
  • Un grapadet d'orenga fresc, si pot ser
  • Ceba tendra (la part verda)
  • Un bon raig d'oli d'oliva
  • Una culleradeta de salsa de chipotle o de xili de Jalapa
Procediment:
  • Cal tenir la massa preparada i ens requerirà tot un dia per fer-la. 
  • Tallar el carabassó ben menut i, tot seguit picar-lo amb un robot de cuina fins a obtenir-ne un puré fi.
  • Picar les llavors de llinosa amb l'ajut d'un molinet de cafè.
  • Mesclar ambdós i afegir-hi la sal, la ceba, l'all i l'orenga.
  • Deixar reposar durant mitja hora i escampar amb una espàtula sobre un paper d'anar al forn.
  • Posar a assecar a la deshidratadora fins que la massa estigui cruixent. (Unes 18-20 hores, aproximadament). També podeu fer-ho al forn a temperatura mínima i, si en disposeu, amb circulació d'aire. En aquest cas el temps de cocció serà més curt. Ens sortirà prou massa com per a fer quatre unitats de pizza per a dos comensals cadascuna. Si no les feu al dia següent les podeu guardar en una bossa hermètica durant uns dies, encara que amb el temps tendeix a estovar-se una mica. Si voleu evitar aquest problema guardeu-les congelades dins de la mateixa bossa.
  • Al mateix moment que feu la massa podeu confegir també la salsa mesclant l'oli, el suc de llimona, l'orenga i la salsa de chipotle (Podeu emprar una mica de Tabasco si no en disposeu). Remenar i deixar reposar fins que la massa estigui llesta i puguem muntar les pizzes.
  • Per armar-les, un cop feta la massa, només caldrà tallar les hortalisses ben fines i distribuir-les junt amb els demés elements per sobre d'aquella. Regar generosament amb la salsa i ja es poden servir. Munteu-les i consumiu-les tot seguit doncs al cap d'una estona el suc del tomàquet va estovant la massa i ja no queda tant bona.
  • Bon profit!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons