dijous, 12 d’abril de 2018

Crema de nyàmeres al safrà amb favetes a la planxa



Ahir vaig rebre el cistell de verdures ecològiques que m'envien d'una cooperativa prop de casa. Fa temps que hi soc apuntat i no hi trobo més que avantatges. Menges verdura fresca i sana. Ajudes a la pagesia local. I a demés tens a la taula verdures collides fa menys de quaranta vuit hores, amb el que mantenen totes les seves propietats i un sabor excel·lent. Però, a part de tot això m'ha ajudat a descobrir varietats que, per la seva poca producció o recol·lecció complicada s'havien anat perdent. Per exemple, els espigalls, les flors de carabassò, els colraves o la nyàmera. I amb aquesta hem fet avui na crema ben gustosa guarnida amb l'afegit d'unes favetes ben tendres que li donen un toc fres i cruixent molt agradable.

Ingredients per a quatre:

  • Una ceba tendra grossa
  • 500 gr. de nyàmeres
  • 300 gr. de patates
  • 200 gr. de favetes tendres
  • Un tall de gingebre
  • Una culldta de curcuma
  • Uns brins de safrà
  • Sis cullerades de iogurt grec
  • Tres cullerades d'oli d'oliva verge
  • Brou de verdures
  • Sal al gust
Procediment:
  • Pelar amb cura les nyàmeres i les patates, rentar-les i tallar-les a daus menuts.
  • Tallar la ceba i el gingebre ben menuts i sofregir-los en una olla petita amb l'oli d'oliva . Deixar coure fins que estigui ben transparent.
  • Afegir les patates i les nyàmeres i sofregir-les una estona.
  • Cobrir a ran amb el brou, afegir el safrà i la cúrcuma i, la sal i, quan arrenqui el bull deixar coure a foc baix fins que les nyàmeres siguin cuites (uns 25 minuts). Vigilar que el nivell del brou no baixi massa. Si és així afegir-ne una mica més, o bé si es que voleu obtindre una textura final més líquida.
  • Un cop cuit triturar fins a obtenir un puré i colar-lo per tal d'eliminar les fibres del gingebre i les nyàmeres.
  • Tornar a la olla i afegir-hi el iogurt grec. Remenar fins que torni a bullir i treure del foc. Si voleu fer la recepta cent per cent vegana podeu emprar iogurt vegà.
  • Sucar una graella de ferro colat amb oli i fer-hi daurar les favetes crues, una mica per cada cantó. Com més tendres siguin les faves millor que millor.
  • Decorar la crema amb un grapat de favetes i servir.
Bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons