diumenge, 11 de març del 2018

Crema vegana de maduixots sobre pancakes de plàtan


Val la pena evitar consumir pastisseria industrial que sol contenir greixos indeterminats, moltes vegades provinents de l'oli de palma, així com un bon nombre de conservants i colorants. Això és així tant per a les masses com per a les cremes dels farcits. En aquesta recepta aprendreu a fer una crema de maduixots crudivegana que podeu emprar per a farcir qualsevol pasta o brioix casolà, escampar sobre galetes o torrades i que aquí us presentarem sobre un tipus de pancake vegà molt fàcil de fer amb molt pocs ingredients. Això sí, la crema requereix uns passos previs que haurem d'haver fet el dia anterior, per a tindre els materials necessaris per fer-la.

Ingredients:

Per a la crema:
  • 300 gr. de maduixots 
  • 150 gr. d'anacards 
  • Una tassa de cafè de llet de civada 
  • Una cull. de xarop d'agave 

Per als pancakes de plàtan:

  • Un parell de plàtans madurs 
  • 150 gr. de flocs de civada 
  • 150 ml. de llet de civada 
  • 2 cull. de xarop d'agave 
  • Una culldta. de canyella en pols 
  • Tres cardamoms 
Procediment.

El dia anterior tallar els maduixots a làmines ben fines i posar-los a secar a la deshidratadora o, si no en disposeu, al forn a mínima temperatura fins que siguin ben secs. Cal que quedin cruixents doncs caldrà picar-los fins a fer-ne pols.

També el dia anterior caldrà deixar els anacards en remull.

Al dia següent tallar ben menuts els maduixots deshidratats i després reduir-los a pols amb l'ajut d'una picadora o millor d'un molinet de cafè.

Escórrer els anacards i col·locar-los al vas de la processadora juntament amb la pols de les maduixes, la cullerada de xarop i la tassa de llet de civada. Picaro tot fins que ens quedi una crema ben fina. Si us sembla que us queda massa espessa afegiu, amb prudència, una mica més de llet de civada.

Pel que fa als pancakes. Picar els flocs de civada en la processadora fins que ens quedin reduïts a una mena de farina integral. Afegir la canyella, les llavors del cardamom, el xarop i la llet de civada i picar-ho tot plegat.

Un cop la mescla ens hagi quedat com un batut espès afegir els plàtans a bocins i tornar a picar fins que tot plegat s'integri.

Pintar amb una mica d'oli de gira-sol la base d'una bona paella antiadherent i abocar-hi la mescla fins formar un disc d'uns deu centímetres de diàmetre. Deixar coure uns minuts fins que es formin forats a la superfície. Això voldrà dir que la cara inferior ja ha quallat. Tombar el pancake amb l'ajut d'una espàtula plana procurant que no es trenqui. Deixar coure uns instants i retirar del foc. Tornar a engreixar la paella i repetir la operació fins acabar la massa. Ens en poden sortir unes deu unitats.

Servir-los acompanyats d'alguns maduixots madurs i coberts amb la crema.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons