dimarts, 27 de febrer del 2018

Amanida Waldorf vegana


L'amanida Waldorf és un plat que consisteix en pomes àcides trossejades, fruits secs (especialment nous) i arrel d'api picat (célèri) o bé les branques blanques, tot plegat regat amb una bona maionesa.  Se serveix tradicionalment amb enciam i algunes panses que li donen un 'toc' dolç, o, per el contrari, amb formatge blau.
Aquesta amanida va ser creada per primera vegada a Nova York el 1893 al famós Hotel Waldorf, el precursor de l'Hotel Waldorf-Astoria que va obrir el 1931. El maître d'hôtel al que se li dóna el crèdit d'haver inventat la recepta és Oscar Tschirky, tot i que l'autoria de les seves creacions avui dia encara són objecte de disputa.
Per la nostra banda en farem una varietat totalment vegana. Per això farem una maionesa sense ou, que també anomenen "veganesa", i on aquell se sol substituir per "llets" vegetals. En el nostre cas, però, ho farem amb tofu de la varietat suau que dona un resultat força cremós.

Ingredients per a quatre:

  • Tres pomes granni Smith
  • Quatre branques ben blanques d'api
  • 150 gr. de nous pelades
  • 100 gr. de panses de Corint


Per a la "veganesa":

  • 200 gr. de tofu suau
  • Dues tasses de café d'oli d'oliva
  • Dues culldtes. de mostassa de Dijon
  • Un raig de llimona
  • Sal al gust


Procediment:
Unes hores abans deixar les panses en remull.
Pelar, tallar les pomes a daus d'uns dos o tres centímetres i deixar-les en un bol amb aigua i un raig de llimona per evitar que s'oxidin.
Extreure les fibres exteriors i les fulles de les branques d'api i tallar-les a rodanxes d'un centímetre.
Fer la maionesa tal com en faríem una de convencional: picant el tofu junt amb el raig de llimona i la mostassa i anar-hi afegint l'oli de mica en mica, pujant i baixant l'estri per que vagi entrant aire a la mescla i ajudi a l'oli a emulsionar.
Escórrer la poma i les panses i mesclar-les juntament amb l'api iles nous. Reservar algunes nous i panses per decorar.

Mesclar tot plegat amb la maionesa i servir, si així ho voleu, sobre fulles fresques d'enciam i decorant-ho amb la resta de panses i nous.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons