dissabte, 19 d’agost del 2017

Coc de pasta de full amb hortalisses



  Tinc la sort de comptar a peu d'escala amb una botiga de queviures regentada per un parell de pakistanesos que no paren de treballar. S'han turnat i han fet apenes una setmaneta de vacances cadascun. Tot i així han mantingut la botiga oberta tot l'estiu.  Dons la situació actual ha sigut: mitjans d'agost, tot tancat menys la botiga d'en Tufik i en Kashif. Total: limitació en l'abastiment de molts productes (encara gràcies que tenen algunes verduretes força bones). Conseqüència: culte a la llauna i molta cuina d'aprofitament. I per aquí ha vingut la recepta d'avui. Em quedaven una albergínia, una ceba, un carabassó i quatre tomàquets i un paquet de pasta de full que s'arrossegava per el congelador de feia dies, fent companyia a la inefable mitja bossa de pèsols, que ronda per qualsevol refrigerador i a mig pot de sorbet de llimona.
Total que se'm va ocórrer fer una mena de "pizza", però com que la massa no ho era he optat per dir-ne coc. Amb el pes de les verdures la pasta de full quasi no lleva però queda una massa molt cruixent que fa recordar la de la "tarte flambèe" que fan els alsacians. Us ho recomano.


Ingredients per a dos:

  • Una massa de pasta de full congelada
  • Mitja alberginia
  • Mig carabassó
  • Mig pebrot vermell
  • Una ceba dolça
  • Un parell de tomàquets
  • Formatge emmental
  • Formatge manxego tendre
  • Oli d'oliva verge
  • Orenga fresca
  • Sal al gust
Procediment:
  • Descongelar i estendre la massa de pasta de full sobre un paper de forn o sobre la safata untada amb una mica d'oli
  • Tallar les hortalisses a rodanxes ben fines amb l'ajut d'una mandolina.
  • Estendre les rodanxes sobre la massa procurant tapar-ne tota la superfície possible.
  •  Amanir amb un bon raig d'oli d'oliva i sal al gust.
  • Ratllar els formatges i escampar-los sobre les verdures.
  • Coure al forn a 180º durant uns 40-45 minuts.
  • Desenformar i decorar amb un bon grapat d'orenga fresca i una mica més d'oli abans de servir.
Bon profit!.

2 comentaris:

  1. Visca la cuina d'aprofitament... surten autènriques meravelles 😋😋😋
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Oi que si?? No hi ha res millor que una nevera mig buida :D Petons

    ResponElimina

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons