dilluns, 24 de juliol del 2017

Crackers de poma Red Delicious



          La poma "Red Delicious", és una mutació de la Malus domestica  obtinguda als Estats Units al 1926. També anomenada "Red Starking", és d'un color roig fosc, allargassada i amb cinc protuberàncies a la seva base. Si ets una mica bruixa, és la millor poma per enverinar-la i oferir-la com a regal a noietes adolescents despistades... Conyes apart, és una poma de gust intens i bona consistència, cosa que la fa adequada per a menjar-la crua, sola o bé en alguna macedònia. Personalment soc un gran fan de la poma, no per allò de que "An apple a day keeps the doctor away", que també, si no per que m'encanten el seu sabor i textura. I en especial aquesta varietat, tant pel seu color atractiu com pel deliciós sorollet de ssgrrcrunch! quan la mossegues. Sigui com sigui a casa mai falta a la fruitera i tard o d'hora quan passo per la cuina a mitja tarda n'acabo trincant alguna. Així dons quan vaig perpetrar els crackers de la recepta és la que tenia més a mà, però suposo que també poden quedar bons amb altres varietats.
Es tracta d'uns crackers crudivegans, és a dir, sense cocció. Jo els he fet amb l'ajut d'una deshidratadora d'aliments, però també es poden fer en un forn amb circulació d'aire i a mínima temperatura. Resulten molt bons per acompanyar un te, o per esmorzar esmicolats dintre d'un iogurt o un pudding de xia.

Ingredients per a quatre:

  • Tres pomes
  • Un got de vi de llavors de llinosa
  • Tres cullerades de panela o de sucre morè si no en disposeu
  • Tres culldtes. de canyella
  • Un clau d'olor.
  • Unes gotes de suc de llimona
  • Unes panses i/o pinyons per a servir

Procediment:
  • Moldre amb l'ajut d'un molinet de cafè les llavors de llinosa i el clau d'olor fins a obtindre farina. És difícil trobar farina de llinosa ja molta dons és un producte ric en greixos i, per tant, tendeix a posar-se rància de seguida i no se sol comercialitzar.
  • Podeu pelar o no les pomes, jo no ho he fet dons trobo que així queda el resultat molt més gustós. Tallar-les a daus i posar-les amb un raig de llimona a la processadora d'aliments.
  • Afegir-hi la panela i la canyella i picar-ho ben menut fins que quedi com un puré.
  • Abocar-ho en un bol, afegir-hi la farina de llinosa i clau i remenar-ho fins que quedi ben homogeni.
  • Deixar reposar trenta minuts. En aquest temps la farina de la llinosa s'emulsionarà amb l'aigua de la poma fent una mena de gelatina que és el que donarà consistència als crackers un cop secs.
  • Estendre la massa sobre paper d'enfornar fins que quedi una capa uniforme de mig centímetre aproximadament. Amb l'ajut d'un talla-pizzes tallar la massa a quadradets.
  • Posar-ho a dessecar a la deshidratadora fins que la massa sigui ben seca i es desprengui amb facilitat del paper de forn, aproximadament unes sis o vuit hores després. Això també es pot fer en un forn de circulació d'aire, tal com hem esmentat. En aquest cas el temps de cocció serà menor i s'ha de tenir en compte fer-ho a la mínima temperatura possible.
  • Deixar refredar i servir amb uns quants pinyons o panses per sobre.
Bon profit!


6 comentaris:

  1. Quines galetes més originals, Amadeu! Em convides a un cafè i les tastaré?
    La maçana és...preciosa!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Ara a dessecar pomes!!!! Amadeu que jo no tinc la maquineta 😉😉😉
    També te la copiaré 😉
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les pots deixar al sol que amb la calda que fa no fa falta maquineta! :D Petons!

      Elimina
  3. esta muy chuli tu blog , pondré en practica algunas de tus recetas , un saludo nos vemos , que tengas un buen dia , un besazo fina...........

    ResponElimina

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons