dimecres, 31 de maig de 2017

Crema de coco i menta


           Sempre va be tenir una mica de menta fresca, junt amb altres herbes per donar un toc de sabor als plats. Jo ara mateix tinc plantats, julivert, porradell, romaní, farigola i, naturalment, menta. En vaig comprar un plançó remenut fa pocs mesos i amb l'arribada de la primavera ha anat creixent tota ufanosa. I he decidit que ja començava a ser hora de fer-ne alguna cosa. La menta s'empra força industrialment per donar sabor a dolços i caramels, justament per que el seu poder refrescant lliga molt bé amb el dolç. També en infusió o afegida a un bon té, resulta una beguda excel·lent. Potser és menys emprada per les nostres contrades en preparacions salades, si n'exceptuem les faves, es clar. A la cuina de la banda oriental del Mediterrani però, solen emprar-la força més que nosaltres: en els taboule, el saltziki, o bé per acompanyar el corder, per exemple.
          Aquí teniu una preparació salada aromatitzada amb menta. Una crema feta a base de llet de coco, molt fàcil de confegir, totalment vegana i que està molt bona calenta, però especialment ben freda, ço que en potencia encara més la seva qualitat refrescant.

Ingredients per a quatre:

  • Un litre de llet de coco sense sucre
  • Un quart de litre de crema de llet vegetal. Jo l'he fet servir de civada
  • Un dau de brou vegetal
  • Quatre cullerades de farina d'arròs
  • Tres grapats de fulles de menta fresca
  • Un raig d'oli d'oliva verge
  • Sal al gust.
Procediment:
  • Rentar i escórrer les branques de menta i separar-ne les fulles. N'hem de tenir tres grapats, dos per a infusionar i el tercer per a decorar el plat.
  • Posar la llet de coco a escalfar fins que arrenqui el bull. Treure del foc i posar-hi la menta per fer-ne una infusió. Deixar reposar un quart d'hora.
  • Passat aquest temps, amb l'ajut d'una escumadora retirar les fulles de menta i tornar-ho a posar al foc.
  • Quan arrenqui el bull, abaixar el foc i afegir el dau de brou ben picat. Remenar fins que el dau s'hagi fos.
  • Afegir la crema de llet i mesclar.
  • Tot seguit rectificar de sal i afegir la farina d'arròs. Anar remenant uns minuts a foc baix. Quan veiem que la crema es va fent una mica més espessa ja ho tenim.
  • Si la voleu consumir freda, deixar-la refredar tota una nit a la nevera.
  • Just al moment de servir la crema a taula cal afegir-hi la resta de menta picada ben fina com a topping.
Bon profit!

1 comentari:

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons