diumenge, 23 d’abril de 2017

Tirabecs de Sant Jordi amb allioli de poma



Avui, Diada de Sant Jordi, un plat amb les hortalisses de temporada fetes a la graella i adobades amb un allioli de poma, de gust lleugerament picant, àcid i dolç a la vegada i acompanyades amb uns fideus de vidre fets a partir de mongeta mungo. Podeu trobar aquesta mena de fideus en qualsevol comerç de menjar oriental. Un plat lleuger per començar a posar-se en forma abans d'haver-se de barallar amb aquell carat el banyador que cada temporada s'encongeix una mica més. Jo no sé de quines fibres fan la roba avui en dia...

Ingredients per a quatre:

  • Quatre dotzenes de espàrrecs bladers
  • Un pebrot vermell
  • Vint i quatre tirabecs
  • Un paquet de fideus de vidre de mongeta mungo
  • Tres cullerades de salsa de soja
  • Una cullerada d'oli de gira-sol
  • Un grapadet de sèsam negre
  • Sal al gust
Per a l'allioli de poma:
  • Les dents de mitg bulb d'all
  • Dues pomes golden o reineta
  • Una cullerada de xarop d'atzavara
  • El suc de mitja llimona
  • Un gotet d'oli d'oliva verge
  • Sal al gust
Procediment:
  • Posar els fideus en un bol gran i cobrir-los d'aigua bullint. Deixar-los hidratant-se uns deu minuts. Passat aquest temps poseu-los a un escorredor fins que perdin tota l'aigua. Un cop eliminada l'aigua deixeu-los marinant un bon quart d'hora amb la salsa de soja.
  • Prepareu l'allioli començant per pelar les pomes, tallar-les a bocins i regar-les amb el suc de la mitja llimona per evitar que s'oxidin. Pelar els dents d'all i eliminar-ne el germen. Això ajuda a que no repeteixin tant.
  • Posar les pomes i els alls en el pot d'una processadora d'aliments i picar-los fins a obtenir una pasta. Abaixar la velocitat al mínim i anar incorporant l'oli a raig lent fins que emulsioni amb els vegetals.
  • Coure els tirabecs, els espàrrecs i el pebrot tallat a tires en una graella ben calenta amb un raig d'oli de gira-sol. Procureu que no quedin massa cuits, i, per tant, cruixents.
  • Muntar el plat posant un parell de cullerades de fideus al centre decorats amb el sèsam, i al voltant acomodeu els tirabecs, els espàrrecs i quatre tires de pebrot.
  • Cobriu les verdures amb la salsa al vostre gust.
Bon profit!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons