divendres, 2 de desembre de 2016

Carpaccio de Portobello


          Els xampinyons Portobello (Agaricus brunnescens) son una varietat de bolet de cultiu força bona. Son de la família del xampinyó blanc (Agaricus bisporus) al que potser estem més habituats. A diferència d'aquests, però, tenen el sombreret marró, un sabor més delicat i una carn més ferma i tersa. Això darrer els fa ideals per fer  a la graella o be consumir-los crus i laminats, incorporats en amanides o en carpaccio com és el nostre cas.




          Així dons us portem un carpaccio d'aquest bolet amb formatge parmesà. Un plat simple, fàcil de preparar, deliciós i que és ideal com a entrant lleuger ideal per complementar algún segon plat pesat i consistent.

Ingredients per a quatre comensals:

  • 250 gr, de xampinyons Portobello
  • Una cunya de formatge de Parma
  • El suc de dues llimones
  • Pebre negre molt
  • Oli d'oliva
Procediment:
  • Amb l'ajut d'un paper de cuina o d'un drap humit netejarem els xampinyons per eliminar qualsevol resta de terra i els hi tallarem la base del peu, que, de vegades, pot resultar massa dura.
  • Tallarem els bolets a làmines lo més fines possible i les distribuirem en els plats dels comensals formant una capa més o menys uniforme.
  • Els regarem abundosament amb el suc de les llimones i hi escamparem una mica de pebre negre. Ho deixarem reposar
  • Al moment de servir ratllarem el parmesà i l'escamparem sobre la capa de bolets.
  • Per acabar amanirem amb un bon raig d'oli d'oliva verge i servirem.
          Bon profit!

       

       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons