dilluns, 7 de novembre de 2016

Coliflor marinada al curri




          Si fessin una enquesta sobre hàbits alimentaris preguntant el típic "Quin és el seu menjar favorit?", segur que les verdures no ocuparien precisament les primeres posicions en els resultats. I si es fes l'enquesta entre els infants segur que ni hi apareixien... Si es fes l'enquesta a l'inrevés preguntant " Quin és l'aliment que menys t'agrada?", segur que llavors sí que les verdures estarien en els primers llocs... i en especial la pobre coliflor. Ella, pudenteta quan la couen ja desanima a la majoria de comensals només amb la seva ferum. A mi, personalment, tot i que m'agraden força les verdures, la coliflor no em fa ni fred ni calor. Per això de vegades intento "disfressar-la" acompanyant-la amb patates, beixamels, maioneses i altres subterfugis. El problema és que llavors deixa de ser un plat poc calòric i quan intentes moderar el consum de calories t'aixafa la guitarra. Aquesta manera de fer-la que us portem avui és un altra manera de disfressar-la sense que se'ns dispari el tema calòric. La idea ha estat marinar-la de la mateixa manera que es fa amb algunes carns a la cuina hindú: en una mescla de iogurt i espècies. Això en potencia força el sabor. I el gratinat final amb ametlla li dona una textura semicruixent molt interessant.

Ingredients per a tres persones:

  • Una coliflor mitjaneta
  • 2 iogurts grecs
  • 2 cullerades d'oli d'oliva verge
  • 2 cullerades de curri
  • 1 cullerada de coriandre en pols
  • 1 culleradeta de harissa o pebre vermell picant
  • 2 cullerades d'ametlla molta
  • Sal i pebre al gust.
Procediment:
  • Separar els branquillons de la coliflor, rentar-los i deixar-los escorrent.
  • Mesclar els dos iogurts amb l'oli, les espècies i la sal i batre-ho per que quedi una crema homogènia.
  • En un bol col·locar les branques de coliflor, cobrir-les amb la mescla i remenar per que quedin totes ben impregnades. Tapar el bol amb un drap de cuina i deixar-ho marinar a la nevera unes 12 hores.
  • Pre-escalfar el forn. Abocar la coliflor en una font pyrex, tapar amb paper de plata i posar a coure a 180º fins que la coliflor quedi tova al punxar-la (entre 45 min. i una hora).
  • Retirar el paper de plata, cobrir amb l'ametlla molta i posar-ho a gratinar entre 10 i 15 minuts.
          Bon profit!


2 comentaris:

  1. Doncs a mi m'agrada molt, bullideta i amb un rajolí d'un bon vinagre...ja en tinc prou. Amb aquest marinat de curry em sembla que també m'agradarà força
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Jo normalment la faig al vapor i també amb un raig de vinagre. :)
    Petons.

    ResponElimina

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons