dimarts, 5 d’abril de 2016

Amanida d'albergínia amb "nachos" crudivegans al curri



          Avui, com que ja anem cap els dies més llargs i calorosos, una amanida fresca i interessant d'albergínia amb amaniment de tahina i acompanyada amb uns "nachos" al curry, totalment crudivegans.

Per a l'amanida:
Ingredients:

  • Una albergínia gran o dues de menudes
  • Un parell de tomàquets per amanir
  • Una ceba morada o de Figueres
  • Un pebrot vermell
  • Un bon grapat de julivert
Procediment:
  • Coure l'albergínia al forn fins que sigui tendre. Es pot fer també al microones, embolicant-la prèviament en paper film, però no queda tant bona com escalivada al for.
  • La deixarem refredar, la tallarem a daus i la deixarem marinant una estona junt amb una culleradeta de comí en pols i una d'essència de fum (podeu trobar-ne fàcilment en comerços d'alimentació sud americans)
  • Tallarem la ceba en juliana ben fina i la deixarem reposant una estona amb un bon grapat de sal per que perdi la fortor. Tot seguit la rentarem fins que eliminem la sal i la deixarem escorrent en un colador.
  • Tallarem el pebrot i els tomàquets a daus petits.
  • Muntarem l'amanida mesclant tots els components, amanint-la amb la salsa de tahina i cobrint-la abundantment amb el julivert ben picat.
Ingredients per a l'amaniment:
  • El suc de una llimona
  • Dos cullerades soperes de tahina
  • Dos cullerades d'oli d'oliva verge
  • Sal al gust
Per als "nachos":  
(Cal tenir-los fets del dia abans)


Ingredients:
  • Un quart de coliflor
  • Un pebrot vermell
  • Una ceba tendra
  • Una tassa de cafè de llavors de llinosa moltes
  • Una cullerada de curri
  • Una cullerada d'oli d'oliva
  • Sal al gust
Procediment:
  • Amb l'ajut d'un molinet de cafè moldrem al moment les llavors de llinosa.
  • Tallem a bocins menuts la coliflor, el pebrot i la ceba i, seguidament, els piquem amb un processador d'aliments fins a obtenir una polpa homogènia
  • Mesclem la pasta de les verdures amb la llinosa i ho amanim amb l'oli, la cullerada de curri i la sal, i ho deixem reposar una estona per tal que la llinosa vagi hidratant-se
  • Estendrem porcions de la massa entre dos fulls de paper per a forn i amb un corró les anem treballant fins que ens quedin làmines fines.
  • Posarem aquestes làmines sobre les safates del deshidratador, i, amb un ganivet hi marcarem les porcions per tallar-les un cop seques.  
  • Ho posarem a deshidratar unes quantes hores fins que la massa estigui seca i cruixent. Si no disposem de deshidratador podem fer-ho també al forn convencional amb la potència al mínim.
Bon profit i fins a la propera!

2 comentaris:

  1. Tiene una pinta estupenda, solo falta algo de aguacate para darle ese punto de sabor picantillo para acompañar el plato. Yo que hoy no iba a salir a almorzar por la dieta pero acabo de cambiar de opinión jajajaja

    ResponElimina

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons