dissabte, 27 de febrer de 2016

Mandonguilles d'ordi i cigró



         Hi ha algú que no li agradin les mandonguilles?. Avui us en portem unes de veganes elaborades amb una massa de cigrons i ordi integral, que també ens pot servir si convé per a confegir unes hamburgueses vegetals.


Ingredients:

  • Un pot de cigrons bullits
  • Una tassa d'ordi integral
  • Un bon grapat de julivert
  • Una llimona
  • Una culleradeta de comí en pols
  • Una culleradeta de pebre dolç
  • Una culleradeta de pebre vermell picant
  • Sal al gust
  • Oli d'oliva
  • Farina de cigró per a l'arrebossat.
Procediment:
  • Bullir l'ordi en el doble de volum d'aigua fins que estigui tova (uns vint-i-cinc minuts). Si veieu que s'evapora massa l'aigua se'n pot afegir una miqueta més.
  • Processar l'ordi bullit amb l'ajut d'un robot de cuina o picadora fins que els granets estiguin bastant trencats.
  • Processar apart els cigrons juntament amb la sal, el julivert picat, la llimona i les espècies fins a obtenir una pasta més o menys homogènia
  • Ajuntar l'ordi amb els cigrons, corregir de sal i remenar-ho fins a tindre-ho tot ben ben mesclat
  • Confegir les mandonguilles amb el palmell de la mà procurant que quedin de  igual mida.
  • Fregir en abundant oli d'oliva ben calent i deixar escórrer abans de servir.
          Es poden servir banyades en salsa de tomàquet o qualsevol de la vostra elecció, o bé soles amanides amb un raig de llimona o una mica de catsup, com en el nostre cas. Nosaltres les hem guarnit amb un oniguiri de quinoa i sèsam negre.

Bon profit!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons