dimecres, 24 de febrer de 2016

Alberginies al curry farcides amb soja




          Després d'una temporadeta d'inactivitat blogaire deguda, bàsicament, a una certa mandra tornem a reempendre la feina, i seguint la nostra navegació per els mars de la gastronomia vegana us portem avui una recepta d'alberginies al forn molt senzilles de fer i que queden la mar de bones.

Ingredients:
  • 2 alberginies grosses
  • 150 gr. de soja texturitzada
  • 1 iogurt de soja
  • 1/2 got de llet de soja
  • 1 cullerada sopera rasa de curri en pols
  • 1 grapat d'ametlles torrades
  • 2 cullerades soperes de llevat de cervesa
  • 2 cullerades soperes de farina de galeta
  • 1/2 culleradeta de pebre negre molt
  • 3 cullerades d'oli d'oliva verge
  • Julivert fresc
  • Sal al gust
Procediment:

  • Posem a remullar la soja texturitzada durant uns 20 minuts, després la escorrem be i la reservem.
  • Partim per la meitat les albergínies i amb l'ajut d'una cullera en traiem quasi tota la polpa. Ens quedaran unes barquetes que amanirem amb un raig d'oli d'oliva i una mica de sal i pebre i posarem al for a 180º uns 25 minuts.
  • Escalfarem l'oli en una paella. Hi torrarem mig minut la cullerada de curri i tot seguit hi saltejarem la polpa de les albergínies i la soja texturitzada fins que es vagin estovant.
  • Tot seguit hi afegirem el iogurt de soja, el pebre i una mica de sal, ho remenarem hi ho deixarem coure a foc ben lent. Si ens sembla que ens queda molt espés podem afegir-hi una mica de llet de soja.
  • Traurem les barquetes del forn, les deixarem refredar una estona i les farcirem amb la polpa i la soja.
  • En un morter picarem les ametlles torrades i les mesclarem amb el llevat de cervesa i la farina de galeta, i amb la mescla obtinguda cobrirem les albergínies.
  • Les gratinarem al forn fins que estiguin daurades i les servirem amb una mica de julivert fresc per sobre.
Bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons