dijous, 10 de desembre de 2015

"Zapallitos" farcits amb salsa d'anacards

 

          Avui farem uns "zapallitos"  farcits. Els "zapallitos" no son més que una varietat de carabassó esfèrica, lo qual la fa molt adequada per farcir. En el  nostre cas, els hem buidat i hem cuinat la polpa amb ceba, tomàquet, anacards, soja texturitzada i espècies. Un cop farcits els hem gratinat i finalment els hem regat amb una salsa de coco i anacards. Per sucar i acompanyar-los hem fet una mena de "tortillas" de plàtan mascle, de les que ja us parlarem en un proper post.

Ingredients: Per a 4 persones:

  • 4 zapallitos
  • 2 tomàquets grossos
  • 150 gr. de soja texturitzada hidratada
  • Una ceba grossa
  • Un grapat d'anacards
  • Un grapat de julivert 
  • 3 cullerades d'oli d'oliva
  • 1 culleradeta de curry
  • 1 culleradeta de pols de bitxo o de caiena
  • Brou de verdures
  • Panko
  • Sal al gust
Per a la salsa
  • Un altre grapat d'anacards
  • 2 cullerades de llevat de cervesa
  • 1/2 got de llet de coco
Procediment:
  • Per una banda farem la salsa mesclant els tres ingredients a la picadora i ho
    treballarem fins que quedi ben cremós. Ho reservarem i, en el moment d'anar a servir el plat ho escalfarem i regarem els zapallitos per sobre.
  • Tallarem el "barret" dels zapallitos i amb una cullera en treurem tota la polpa procurant deixar-ne prou a les parets per que el zapallito no perdi consistència.
  • Salpebrarem cada peça, hi posarem un raig d'oli i els posarem a coure al forn a 180º durant uns 40-45 minuts.
  • Mentrestant posarem la ceba ben picada a enrossir en un parell de cullerades d'oli. Quan ja sigui transparent hi anirem afegint consecutivament els anacards picats, la polpa que havíem guardat, el julivert i les espècies. En acabat hi afegirem el tomàquet i una mica de brou, rectificarem de sal i
    ho deixarem a foc ben lent per que es vagi fent durant uns deu minuts. Si veiem que queda massa sec podem anar afegint-hi una mica més de brou.
  • Deixem refredar una mica la mescla i amb ella farcim els zapallitos, els empolsinem amb una mica de panko i els posem a gratinar al forn fins que s'enrosseixi.
  • Abans de portar-los a taula els reguem abundantment amb la salsa calenta d'anacards i els presentem amb el barret posat.
          Nosaltres els hem servit amb una mena de "tortillas" que hem fet a base de plàtan mascle i ens els hem cruspit fent "tacos" amb el farcit, la carn del zapallo i la salsa.
          Bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons