diumenge, 6 de desembre de 2015

Remenat de fajol amb alls tendres i pebrot



Tenia una resta del fajol que vaig remullar i bullir per fer unes hamburgueses i se'm va ocórrer una recepta ràpida i senzilla per bastir un primer plat; el resultat va ser força bo. Un remenat que, amb el gust potent de l'all i la dolçor dels pebrots varen emmascarar el punt una mica amargant del gra de fajol,
que no és del gust de tothom.

Ingredients:
  • 500gr. de fajol bullit
  • 150 gr. d'alls tendres
  • 1 pebrot italià
  • 1/4 de pebrot vermell
  • 2-3 cullerades d'oli d'oliva verge
  • Unes gotes d'oli de sèsam
  • Sal al gust
Procediment:

  • El fajol cal deixar-lo en remull unes hores, rentar-lo ben rentat per eliminar la mica de moc que genera, i bullir-lo amb una mica de sal només uns 15 minuts, dons amb el remull ja queda força tou. Cal, també deixar-lo escórrer en un colador durant una estona per que els grans quedin ben secs abans de saltejar-lo. AL fer-ho caldrà anar amb compte per que els granets tendeixen a saltar com les crispetes i així evitarem una mica aquest problema.
  • En una paella posem l'oli a escalfar i hi saltejem una estona els alls tendres. Jo aprofito tant la punta blanca com la part verda de l'all.
  • Quan els alls comencen a estar transparents afegirem els pebrots italians a rodanxes i els remenem fins que estiguin brillants.
  • Tot seguit incorporarem el pebrot vermell a tiretes i també el saltejarem una mica, però poca estona per que no perdi gaire color ni deixi d'estar cruixent.
  • Ja només queda abocar el fajol a la paella i saltejar-lo uns minuts amb els demés ingredients.
  • Abans de treure el remenat de la paella hi afegirem un parell de gotes d'oli de sèsam, ho remenarem i cap a servir.
           Bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons