divendres, 18 de desembre de 2015

Farcellets vietnamites vegans


   
 
          Us portem avui una mena de farcellets dels que ja us havíem parlat en un altra ocasió, els rotllets de paper d'arròs típics de la cuina vietnamita, però aquest cop els hem fets totalment vegans. Aquesta mena de rotllets es fan amb unes oblies de paper d'arròs que es poden trobar en comerços de menjar oriental i que, un cop rehidratades,  es poden farcir de quasi qualsevol cosa i menjar-se crues o fregides. Poden ser un altra forma de menjar amanides i tenen un aspecte i una textura molt originals.

Ingredients per a dos persones:

  • 6 oblees de paper d'arròs grans
  • 1 pastanaga
  • 1 grapat de canonges
  • 1 pebrot groc
  • 200 gr. de tomàquet xerri
  • Unes fulles de coriandre
  • Crema de pistatxos o de cacauets
  • Uns quants cacauets i/o nous
  • Una culleradeta de pebre picant
  • Una llimona
  • Sal al gust.
Procediment.
  • Per muntar els nostres rotllets primer cal rehidratar les oblies. En un plat
    ample ple d'aigua hi submergirem les oblies durant uns segons fins que es tornin elàstiques. Això sol passar al cap de pocs segons. Cal no deixar-les massa en aigua per que llavors s'estoven massa i es poden trencar amb facilitat. Per això val més la pena fer-les com a molt de tres en tres.
  • Un cop hidratada la oblia la estendrem sobre el marbre, o millor sobre un drap una mica
    humit, i amb un tros de paper de cuina assecarem l'excés d'aigua.
  • Estendrem una mica de crema de fruits secs per sobre. Nosaltres n'hem fet de cacauet i de pistatxo, però també pot anar bé d'ametlla o avellana, sempre que no portin sucre.
  • Després ho farcirem amb els ingredients al nostre gust. Nosaltres hi hem posat pastanaga, canonges, pebrot groc, tomàquet
    xerri i una mica de coriandre. En els que hem fet amb crema de cacahuets també n'hi hem posat uns quants de sencers, mentre que en les que hem fet amb crema de pistatxo hi hem posat unes nous.
  • Ho amanirem amb un bon raig de suc de llimona o llima i una mica de sal i pebre vermell picant i tancarem el rotllet, primer tombant les puntes cap a dintre a fi de que no s'escapi el farcit i després acabant-los d'enrotllar a lo llarg.
          Espero  que ho trobeu bo. Bon profit!!


2 comentaris:

  1. Caram Amadeu si que n'has fet de coses aquestes setmanes! Malauradament no et puc seguir com abans, però vaig veient les receptes, cada cop més elaborades, felicitats, fan molt bona pinta i les combinacions molt encertades, ànims!!
    Petons
    Anna

    ResponElimina

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons