dilluns, 21 de desembre de 2015

Curri de carabassa


          Avui una recepta d'inspiració hindú per aprofitar que ara les carabasses estan tan bones, lleugerament modificada per fer-la totalment vegana. Molt bona per a fer un ápat acompanyada amb una mica d'arròs blanc o amb pa chapati o de cigrons.


Ingredients:

  • 600 gr. de carabassa.
  • Una ceba gran
  • Un parell de cullerades de concentrat de tomàquet
  • Un dit de gingebre fresc
  • 4 cullerades d'oli
  • 2 tasses d'aigua filtrada
  • 1 tassa de llet de coco
  • El suc de mitja llimona
  • 1 cullerada de maizena
  • 1 cullerada de llavors de comí
  • 1 cullerada de mango en pols
  • 1 cullerada d'all en pols
  • 1 cullerada de pebre vermell picant
  • 1 cullerada de garam-massala
  • 1 cullerada de sucre de coco
  • 1 culleradeta de sal
Procediment:
  • Tallar la carabassa en cinc o sis bocins i passar-los per el microones un parell de minuts cada peça. Això farà que sigui molt més fàcil pelar-los. Tallar en daus de dos o tres centímetres.
  • Escalfar una cassola amb l'oli d'oliva. (En la recepta original els hindús solen emprar mantega clarificada o "gee", però nosaltres podem emprar, o bé l'oli d'oliva o margarina vegana).
  • Torrar mig minut les llavors de comí per augmentar-ne l'aroma i afegir tot seguit la ceba ratllada per fer-la enrossir una mica.
  • Quan la ceba comenci a transparentar  afegir el gingebre ratllat, el pebre vermell, l'all i el mango en pols. el sucre de coco, el tomàquet i la sal, i sofregir-ho tot tres o quatre minuts. De pols de mango potser és difícil trobar-ne. Nosaltres l'hem obtinguda deshidratant mango i picant-lo en un molinet de cafè. 
  • Incorporar la carabassa a la cassola i fregir-la una estona.
  • Mentrestant escalfar la llet de coco en un cassó, deixatar la cullerada de maizena en una mica de llet freda i incorporar-la quan la resta estigui calenta. Remenar una estona fins que la mescla espessi. Reservar.
  • Un cop la carabassa hagi fregit una mica incorporant les aromes dels condiments afegir les dues tasses d'aigua i la cullerada de garam-massala, abaixar el foc, tapar la cassola i deixar coure uns deu minuts o fins que veiem que la carabassa s'ha estovat lo suficient.
  • Incorporar la llet de coco, remenar, deixar acabar de coure uns tres o quatre minuts.
  • Servir acompanyat o sobre una mica d'arròs blanc.

          Bon profit!



2 comentaris:

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons