diumenge, 13 de desembre de 2015

Arròs de Tardor amb carxofes


          Avui portem un arròs a la cassola de temporada. Fet amb hortalisses de tardor: remolatxa, moniato, nap i bolets. Molt adequat per aquests moments en que també comença a estar bona la carxofa. Queda un arròs amb el gra ben separat, amb l'excel·lent sabor que sempre li dona la carxofa, però amb el to dolcet que li donen tant el moniato com la remolatxa i el color vermellós que li dona aquesta.

Ingredients:

  • 2 tasses d'arròs blanc
  • 3 carxofes
  • 2 remolatxes
  • 1 nap
  • 1 moniato
  • 150-200 gr. de xampinyons
  • 1 ceba de Figueres
  • 3 dents d'all
  • 1 grapat de julivert
  • 2 fulles de llorer
  • 1 culleradeta de pebre negre
  • 1 culleradeta de sal
  • 4 cullerades d'oli d'oliva.
Procediment:
  • Netejarem les carxofes i en separarem les puntes i les fulles externes més
    dures, que reservarem, pelarem les tijes i les deixarem tallades en un bol d'aigua amb un raig de vinagre o llimona.
  • Posarem aigua a bullir amb una mica de sal, una de les remolatxes i totes les parts que haguem desaprofitat de les carxofes. Ho deixarem bullir com a mínim mitja hora.
  • En la cassola on farem l'arròs hi posarem 3 cullerades d'oli i
    enrossirem una estona les carxofes fins que ens quedin una mica daurades. Les reservarem.
  • En el mateix oli de les carxofes i, si ens cal, afegint-ne una cullerada més sofregirem la ceba tallada menuda, l'all, el julivert i el llorer. Ho deixarem coure una estona a foc lent.
  • Afegirem a la cassola el nap, la remolatxa i el moniato tallats a daus i els farem sofregir una
    estona.
  • Ha arribat el moment de l'arròs. Abocarem les dos tasses al sofregit i les anirem remenant una estona fins que veiem que els grans d'arròs es tornen transparents.
  • Toca ara posar-hi els xampinyons.
  • Ja podem tirar les quatre tasses d'aigua, remenar-ho una mica i afegir-hi a sobre les carxofes que
    teniem reservades.
  • En el moment que l'aigua arrenqui el bull, taparem la cassola, baixarem el foc al mínim i ho deixarem coure durant no més de 20 minuts.
  • Passats els 20 minuts apagarem el foc i ho deixarem reposar uns 8 minuts posant un drap net entre la cassola i la tapa. Això farà que, durant el repòs de l'arròs, el drap absorbeixi l'excés d'humitat i així ens quedi un arròs amb el gra sec i "suelto".
         Podeu afegir-hi, al vostre gust, un raig de llimona i una mica de pebre negre molt abans de servir-lo.
          Bon profit!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons