diumenge, 15 de novembre del 2015

Suc verd "agaspatxat"


          Estan força de moda, sobretot entre la gent que cuida la seva dieta els anomenats "sucs o liquats verds". Bàsicament es diferencien uns i altres en que els primers es fan triturant tot el vegetal, mentre que en els segons se'n extreu el líquit. Personalment em semblen una millor opció nutricional els sucs que no pas els liquats, dons es desaprofita tota la fibra. Pel que fa al qualificatiu de "verds" respon tant òbviament al seu color com a la composició, dons sempre incorporen un gran percentatge de fulles verdes. Aquestes ens aporten una gran quantitat de clorofil·la, que sembla ser un nutrient força positiu i és, en definitiva el responsable del color final del liquat. Podem emprar qualsevol mena de fulla verda: bleda, api, julivert, enciam, ruca, fulla de nap, remolatxa, rave o pastanaga. Però son especialment indicades les fulles d'espinac i les de qualsevol crucífera: bròquil, coliflor, col d'olla, col de Brussel·les i, en especial la col arrissada o kale.
          Generalment les fulles verdes solen combinar-se amb les més diverses fruites i quelcom per endolcir-les com dàtil, sucre de coco, panela, xarop d'ars o d'agave. Amb una mica d' imaginació podrem crear centenar de sucs diferents i adaptats als nostres gustos.
          El suc que us portem avui l'hem qualificat de "agazpatxat" per que, tot i no portar cap dels seus elements habituals, si que l'hem condimentat com si d'un gaspatxo es tractés.

Ingredients per a dos persones:
  • Mig litre d'aigua mineral freda
  • Dues fulles de col d'olla
  • Un grapat de fulles de julivert
  • Dos branques d'api
  • Una poma pelada i sense el cor
  • Una culleradeta d'all en pols
  • Una culleradeta de sal d'api
  • Dos cullerades soperes de vinagre blanc
          Batre tots els elements amb una batedora de vas i servir, tot seguit, decorat amb una branca d'api o de julivert.
          Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons