divendres, 20 de novembre de 2015

Sandvitx de pa de carabassa amb crema de pipes



          Avui ens ha vingut de gust dinar un entrepà crudivegà. I hem tirat mà, per a fer la massa del pa, d'una recepta força interessant d'uns creps fets amb carabassa de Javier Medvedowsky, apareguda a l'especial de tardor-hivern de la revista "Cuina". Amb ella em fet uns triangles amb els que hem bastit els nostres sandvitxos que hem untat amb una crema de pipes i coco, i omplert d'hortalisses variades marinades en salsa de soja, suc de llimona i pebre vermell.

Ingredients per al pa de carabassa segons recepta den Medvedowsky.

  • 100 gr. de lli daurat molt
  • 300 gr. de carabassa crua
  • 160gr. de poma
  • 2 cullerades d'oli d'oliva verge
  • 1 cullerada d'orenga
  • 1 culleradeta de sal
          Cal tallar la carabassa a daus i processar-la juntament amb la sal, l'orenga i l'oli fins a obtenir-ne un puré fi. Després caldrà mesclar-lo amb el lli molt i remenar-ho fins que quedi una massa homogènia. L'extendrem en una capa ben fina en una safata del deshidratador i ho deixarem dessecant-se durant 3-4 hores per cada costat. Un cop seca la tallarem en triangles.



Ingredients per al farcit:
  • Mitja pastanaga
  • Un quart de carabassó
  • Un quart de pebrot vermell
  • Mitja dotzena de puntes d'espàrrec
  • El suc de mitja llimona
  • 2 cullerades de salsa de soja
  • Mitja culleradeta de pebre vermell picant
          Tallarem les verdures en forma de bastonets fins i els posarem a marinar una hora amb una mescla feta amb el suc de llimona, la salsa de soja i el pebre vermell.

Ingredients per a la crema de pipes i coco:
  • 200 gr. de pipes de gira-sol activades. (deixeu-les en remull 8 hores)
  • 3 cullerades de llevat de cervesa
  • Mitja culleradeta de sal
  • De 4 a 6 cullerades de llet de coco sense sucre (segons la consistència que vulgueu obtenir)
          Cal procedir com si anéssim a fer un formatge de llavors. Hi ha que processar les pipes fins a obtindre una pasta fina i mesclar-hi la sal i el llevat de cervesa. Després anirem incorporant la llet de coco de mica en mica fins que la crema tingui la consistència que més ens agradi.

          Ja no cal més que muntar els sandvitxos. Untem les llesques amb la crema, hi posem una fulla d'enciam icebreg i ho farcim amb les hortalisses marinades i una cullerada més de la crema.
          I, bon profit!



2 comentaris:

  1. Quines ganes d'agafar-ne un per a minjar a mitant matí!
    Ha d'estar molt bo aquest pa! Gran idea!
    Gràcies! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Cristina. Queda molt cruixent i amb molt aroma d'orenga

      Elimina

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons