diumenge, 29 de novembre de 2015

"Oreos" crudivegans



          Els infants també poden gaudir de la cuina sense haver d'emprenyar cap animal. Pel que fa als seus berenars allunyem-los dels bollicaos i altra pastisseria industrial que no fa més que afartar-los de greixos saturats, farines i sucres refinats i apropar-los cada dia més al standard d'adult gras assegut davant del televisor. De recursos vegans per a preparar berenars sans n'hi ha un fotimer. El d'avui, crudivegà i tot. Un parell d'aquests "oreos", un got de llet d'ametlla i cap al pati a jugar a pilota... Soc massa utòpic?....





Ingredients:
Per a les "galetes":

  • Rodanxes de fruita deshidratada, en especial de poma, taronja, mandarina o, en especial, caqui que queda deliciós


Per a la "crema blanca" d'entremig:
  • 150 gr. d'anacards activats
  • 250 gr. de pinya americana fresca madura
  • 3 cullerades de ratlladura de coco
  • 2 cullerades de xarop d'agave
  • 2 cullerades d'oli de coco liquat

Procediment:
  • Cal fer un parell de coses el dia abans.
  • En primer lloc tallarem les fruites en rodanxes de mig centímetre de gruix i les posarem a dessecar a la deshidratadora unes dotze hores, o be al forn convencional amb el termòstat al mínim i la portella entre-oberta, en aquest cas durant unes quatre o sis. En el cas de la poma queda molt bo posar-hi una mica de canyella abans de dessecar-la. Pel que fa a la taronja i la mandarina, com que solen quedar un punt amargants jo hi afegeixo una mica de sucre morè per sobre abans de posar-les a deshidratar.
  • També caldrà haver posat en remull durant una nit els anacards per tal d'activar-los.
  • Al dia següent farem la pasta de farcir-los mesclant a la picadora els anacards, la pinya tallada en bocins menuts, el coco ratllat i el xarop d'agave. Ho picarem fins que ens quedi ben homogeni.
  • Escalfarem una mica l'oli de coco amb un toc de microones i n'hi afegirem dues cullerades a la massa i l'acabarem de barrejar.
  • Ho deixarem refredar una hora a la nevera i ens quedarà d'una consistència semblant a la mantega
  • Ja només ens queda que anar untant llesques de fruita amb la nostra crema de pinya i coco i tapant-les amb un altra llesca a fi de fer les nostres "oreos".
          Tasteu-les que queden força apetitoses i son un berenar lleuger i saludable
          Bon profit!




1 comentari:

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons