dilluns, 9 de novembre del 2015

Macedònia de fruits deshidratats


          A LAFabricaDeCemento portem bastants dies jugant i experimentant amb la deshidratadora que varem comprar per a poder fer diverses preparacions crudiveganes. És un aparell que ens permet processar qualsevol aliment hidratat extraient-li l'aigua. Això fa que la seva consistència i textura canvii totalment. Així mateix augmenta poderosament el sabor dels aliments degut a que, lògicament, els elements que li confereixen aquest sabor estan molt més concentrats que en l'aliment sec. Per medi d'aquest aparell podem fer, pans, galetes, crackers fets a partir de polpa de verdures mesclada amb determinades llavors com la de lli o la de chia. Podem fer també diverses "mojames" dessecant alguns tipus de carns o de peixos grassos. I, fonamentalment podem deshidratar fruites i verdures.
En tot cas és convenient que els aliments estiguin tallats ben finament per facilitar-ne el procés d'assecat. El gruix dels talls i la quantitat de temps que passin assecant-se que passin assecant-se és el que condicionarà la textura del producte obtingut.

          Avui us parlarem precisament d'un dels resultats de la nostra experimentació amb la deshidratadora: la fruita, amb la qual hem confegit la nostra "macedònia"

          La que us portem avui és de pinya, poma i mandarina, acompanyada amb unes baies de goji, que, en definitiva també son fruita dessecada... com els orellons, les figues o les panses.

          Em fet proves amb diverses fruites, i aquestes son les que més ens han agradat.
  • Poma amb canyella. Posar a dessecar la poma en talls fins i empolsinada amb una mica de canyella.
  • Pinya americana. Queda molt apetitosa. Nosaltres hi varem afegir una mica de sucre morè dons la pinya no era massa madura. El resultat va ser molt bo.
  • Mango. Queda deliciós amb un polsim de pebre vermell picant.
  • Caki. Ha de ser una peça una mica verda dons a la que maduren una mica ja es fa impossible tallar-los. A demés els talls queden molt vistosos dons son rodons i al centre tenen els cinc espais on van les llavors de la fruita disposades radialment.
  • Plàtan. Com que no es pot tallar massa fi per que es desarma queda amb una textura molt curiosa que fa pensar en la de les "gominoles".
  • Mandarina. Queda d'una textura espectacular, com si fos de vidre. I amb un toc entre dolç i amargant com la taronja confitada. M'imagino que la taronja dessecada deu donar un resultat semblant, encara que no ho hem probat.
  • Meló. Queda molt bo si hi afegim una mica de pebre negre i un raig de llima abans de dessecar-lo.
  • Síndria. El resultat és força interessant però com que és una fruita tant hidratada pràcticament desapareix. Queda una làmina finíssima.
  • Préssec. Nosaltres l'hem amanit amb una mica de vainilla.
          En tot cas, les fruites deshidratades son totes força bones, poden servir com a postres originals, per a afegir esmicolades a qualsevol muesli amb llet vegetal, animal o amb llogur, i també com a snack poc calòric per fer passar la gana entre hores.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons