dilluns, 26 d’octubre de 2015

Tomacons amb pesto de tofu



          Un entrant refrescant i  aperitiu ben apetitós.

Ingredients:
  • 12 tomacons (tomàquets xerri)
  • Un grapat de fulles d'alfàbrega fresca
  • 100 gr de tofu
  • 2 cullerades de llevat de cervesa
  • Un grapat d'ametlles  i mig d'anacards
  • 1 dent d'all
  • Dos o tres cullerades d'oli d'oliva verge
  • Una mica de sal
Procediment:
  • Obrim els tomàquets xerri per la meitat i els amanim amb una mica de sal
  • Personalment prefereixo fer tot el treball amb un morter però podeu emprar una picadora qualsevol.
  • Per una banda piqueu les ametlles , l'all i els anacards fins a obtindre una massa de textura fina.
  • Per altra banda talleu les fulles d'alfàbrega lo mes menudes que podeu i mescleu-les al morter amb el tofu, prèviament aixafat amb una forquilla, i el llevat de cervesa.
  • Torneu a incorporar les ametlles i anacards picats i mescleu bé tots els components.
  • Ara és l'hora d'anar incorporant l'oli mica en mica i anar remenant amb la ma de morter fins que la mescla vagi emulsionant. Aproximadament us caldran unes dos o tres cullerades d'oli. No us excediu amb la quantitat d'oli dons cal que ens quedi una mescla d'una certa consistència per tal de poder-la untar sobre els tomàquets i que s'aguanti enganxada a la seva superfície.
  • Ja només queda cobrir cada mig tomàquet amb una cullerada de la mescla i ja ho tindrem.
  • Podeu presentar-ho en una safata acompanyat d'unes fulles d'alfàbrega
  • Li escau molt bé escampar un raig de llimona per tota la safata en el moment de servir-la.
Bon profit!




3 comentaris:

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons