dimarts, 28 de juliol del 2015

Patates emmascarades



          Fa unes setmanes varem fer una trobada amb companys de l'escola. Ho fem periòdicament per que som uns masoquistes i així podem anar veient cóm ens maltracta el pas del temps i de passada fer-la petar i posar-nos al dia de les histories personals. I ja per costum solem fer-ho sempre al mateix lloc, un restaurant de La Floresta, el "Rancho El Paso" (no, malgrat el nom no hi fan enchilades, quesadillas i coses d'aquestes), on si sol estar fresquet i la cuina és força potable. (He de pensar en demanar-los comissió per fer-ne propaganda). Be, històries apart, el fet és que la darrera vegada vaig tastar-hi un entrant que vaig trobar força interessant, les "patates  emmascarades". De fet no sé a qué ve lo d'emmascarades per que es veu tant clarament que son patates.... En fi, que el plat és força bo i a demés ben fàcil de fer.
          Un plat una mica dens i greixós, però, per a aquestes calors. Nosaltres hem tractat dons d'equilibrar-lo i refrescar-lo una mica acompanyant-lo d'una amanida de mongeta tendra macerada en una vinagreta, (com si fos una mena de "pickle") de la nostra invenció i que, també us explicarem.
Així dons avui una recepta per el preu de dos, o al reves....

Ingredients per quatre persones.

Per a les patates:

  • 1 kg de patates. jo n'he fet servir de Kennebec dons son molt apropiades per fer-ne puré. Al ser farinoses i toves no costa gaire aixafar-les un cop cuites. (A demés son de caràcter sofert i no xisclen gaire durant el procés...)
  • 200 gr. de botifarra negra.
  • 4 o 5 dents d'all.
  • Una branca de julivert.
  • Oli d'oliva verge.

Per a l'amanida de mongetes.
  • 750 gr. de mongeta tendra del cuc.
  • un grapat de tomàquets xerri.
  • 2 cullerades de salsa de soja.
  • 2 cullerades de sucre morè.
  • 2 cullerades de vinagre de vi negre.
  • 2 cullerades de llavors de sèsam blanc.
Procediment:
  • Bullim les patates i les mongetes. Jo tinc per costum fer-ho sempre al vapor dons crec que conserven més les seves propietats.
  • Pel que fa a les mongetes, un cop les veiem cuites, cal refredar-les submergint-les en aigua amb gel per tal de que no perdin gaire color. Tot seguit les tallarem en talls d'uns tres dits.
  • Mentrestant farem una mescla amb la salsa de soja, el sucre morè, el vinagre i el sèsam.
  • Posem les mongetes en un bol i hi afegim la salsa. Ho deixarem reposar a la nevera tota la nit, remenant-les de tant en tant per que es vagin impregnant.
  • Amb l'ajut de l'estri que ens sembli millor (jo ho faig amb una simple mà de morter) aixafem les patates fins a fer-ne puré. No cal que quedi molt homogeni. Trobar els trossets de patata li dona una textura més agradable.
  • En una paella daurarem l'all i el julivert en un parell de cullerades d'oli.
  • Tot seguit hi courem la botifarra que haurem esmicolat a bocins menuts. Ho remenarem u
    ns minuts per que la botifarra es vagi desfent, moment en el qual incorporarem el puré de patates. Ho seguim remenant una estona procurant que no s'enganxi fins que les patates s'enrosseixin una mica.
  • Deixem refredar una mica i amb l'ajut d'un motlle o tassa ho emplatem.
  • Ho acompanyarem amb un parell de cullerades de l'amanida a la que haurem afegit uns tomàquets xerri al darrer moment.
I, apa. Bon profit!!


2 comentaris:

  1. Ja trobava a faltar alguna nov recepte teva Amadeu!
    Molt bona idea la de compensar-lo amb mongetes, i el toc de sèsam m'agrada molt també. No sóc gaire de carns però segur que està estupendo!
    Petons
    Anna

    ResponElimina

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons