diumenge, 18 de gener de 2015

Croquetes de carbassa i comí

       


           Aprofitant que em sembla que ha sigut el dia internacional de la croqueta (o quelcom així) a LaFábrica també ens hem enfilat al carro.

Ingredients:


  • Una carbassa pertita
  • Una cullerada sopera de llavors de comí
  • Una tassa d'arròs blanc
  • Una culleradeta de cúrcuma
  • Brou de verdures
  • Mantega
  • Farina blanca
  • Panko
  • Un parell dòus
  • Sal
Procediment:

  • Bullim la carbassa uns 10-15 minuts i la reservem
  • Personalment aprofito el bullir la carbassa per a fer un brou a la vegada. Normalment un paquet d'herbes pel caldo, un bocí de gingebre, una culleradeta de Ras-al-Hannout i mitja de Harissa. Però cadascú fa el caldet al seu gust. Aprofito l'olla del brou per bullir-hi la carbassa tallada a octaus, ben neta. La deixo bullir un quart d'hora i després la trec, la deixo refredar i la pelo.
  • Apart bullirem una mica d'arròs amb sal i una culleradeta de cúrcuma. Un cop bullit el deixem escórrer i refredar i el passem per la picadora per fer-ne un puré espès.
  • Amb la mantega torrem la farina blanca i fem una beixamel lo més espessa possible afegint-hi el brou de pollastre.
  • Per fi aixafem la carbassa amb una forquilla, hi afegim la cullerada de llavors de comí, rectifiquem de sal i barregem la mescla amb el puré d'arròs que li donarà més consistència.
  • Per fi ho mesclem be amb la beixamel i ho posem a refredar a la nevera,
  • Al dia següent, un cop la massa ben freda elaborarem les croquetes a la mida  que ens convingui i les arrebossarem passant-les per farina blanca, ou i panko per fregir-les tot seguit en oli ben calent.

Bon profit!!




8 comentaris:

  1. Mmmmm quina combinació! deuen estar genials, les provaré de fer :)
    Anna

    ResponElimina
  2. No he provat de fer mai croquetes amb panko, sempre l'he fet servir per altres coses... segur que queden molt bones!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo des de que el vaig descobrir que ja el faig servir per a rebossar qualsevol cosa.

      Elimina
  3. Que originals! I amb el panko encara deuen ser més cruixents, una proposta deliciosa Amadeu, me l'apunto! Un petó!

    ResponElimina
  4. "llegando a la fábrica de cemento, carril izquierdo señalizado directo a Barcelona".
    Marededeu, les vegades que vaig arrivar a escoltar aquesta frase de petita !! diumenges d'estiu tornant cap a casa, cues interminables ..."llegando a la fábrica de cemento "...
    Probaré les croquetes de carabassa tenen una pinta estupenda !! Gracies per la recepta i pels records !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu per el teu comentari. Sí, es una frase que desperta records d'infantesa a tota una generació que s'avorria al seient del darrera del 600 els capvespres de diumenge....

      Elimina

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons