diumenge, 7 de desembre de 2014

Remenat de col xinesa amb cigrons.


          Estem en época de "potages" ... aquests remenats de verduretes calentones que entren tant be quan comença el fred.. Aquest plat d'avui ve a ser una cosa així, o be un wok empeltat d'escudella barrejada. Proveu-lo que està molt bo i en un pim-pam està fet.
Em emprat col xinesa, per que ens sembla que te un sabor especial i és molt tendre per fer només saltejada al wok, però podeu emprar la nostra clàssica col d'olla o qualsevol altre que us vingui millor.

Ingredients:


  • Col xinesa. (n'hem emprat la tercera part d'una peça).
  • Un pot de cigrons. (Si en feu de cuits a casa molt millor, però com que aquí es tractade fer una recepta ràpida, amb els de pot de vidre ja farem).
  • Mitja botifarra negra.
  • Dos dents d'all.
  • Una nou de gingebre
  • Una cullerada sopera rasa de comí en pols.
  • Sal i pebre.
  • Oli d'oliva.
Procediment.
  • En una paella fonda, o millor un wok sofregim l'all i el gingebre ratllats en un parell o tres cullerades d'oli.
  • Tallem la col en juliana i la fem sofregir uns minuts.
  • Afegim una cullerada de comí (no escatimem que aquí som molt garrepes amb les especies).
  • Incorporem els cigrons i seguim remenant uns minut.
  • Si veiem que tot plegat se'ns asseca massa podem remullar-ho amb un raig de caldo de pollastre.
  • Per fi salpebrem i incorporem la botifarra a rodanxes i la remenem una estona per que es vagi desfent.
  • Procurem reservar unes rodanxes de botifarra i en emplatar les posem de decoració.
I apa, un parell de llesques de pa de pagès, cullera de fusta, un gotet de vi, carretera i manta....


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons