diumenge, 14 de setembre de 2014

Costellam de porc dolç al forn




Avui LaFábricaDeCemento us porta una recepta senzilla i molt apetitosa.

Ingredients:

  • Un costellam de porc
  • 2 cullerades de mel
  • 2 cullerades de mostassa groga
  • 2 cullerades de salsa de soja
  • Herbes per a barbacoa
  • Sal i pebre
  • Una mica de sèsam blanc per decorar
Procediment.
  • Primerament rentarem el costellar i l'assecarem. Eliminarem la pell de la part còncava de les costelles. Això ajudarà a que, un cop cuita, la peça de carn se'ns arquegi.
  • Salpebrarem la peça de carn per ambdues bandes.
  • Mesclarem la salsa de soja, la mel i la mostassa, i, amb l'ajut d'un pinzell pintarem abundosament tot el costellam per les dues bandes i el cobrirem amb un polsim generós de les herbes per a barbacoa.
  • Embolicarem tota la peça en paper d'alumini i la posarem a la safata del forn amb la concavitat cap amunt (com si fos una barqueta)
  • Courem al forn embolicada a 180º durant una hora.
  • Passada aquesta hora traurem del forn, desemboliquem la peça, la tombem i la  tornem a pintar amb la resta de la mescla.
  • Tornem a enfornar, ara destapada i de l'altra banda durant una hora més aproximadament, o fins que veiem la superfície torradeta.
  • Desenfornem i servim amb un polsim de sèsam.



Un costellam de porc pot allargar per cinc comensals, o quatre de més afamats.
En el nostre cas l'hem servit acompanyat d'unes patates bullides amb pell, tallades a rodanxes i regades amb una salsa agre, que combina molt be amb el puntet dolç de les costelles.































Ingredients per a la salsa agre:
  • 3 cullerades de quark, cottage cheese o qualsevol altre formatge fresc liquat, o be un iogurt grec
  • 2 cullerades de maionesa
  • El suc de mitja llimona
  • Una cullerada sopera d'anet
Tot batut amb alegria.

Bon profit!



2 comentaris:

  1. Ben tornat Amadeu! i de quina manera, Por la uerta grande! jejejeje Una recepta de campanilles, no he fet mai tot un costellar sencer, queda molt xulo! Un petó maco!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons