dissabte, 12 de juliol del 2014

Pastís de patates i hortalisses




Avui un altre manera d'aprofitar albergínies i carabassons que ara estan tant bons.

Ingredients per a quatre persones:


  • 2 albergínies.
  • 2 carabassons.
  • 2 patates grosses.
  • 150-200 gr. de formatge emmental ratllat.
  • Una mica de romaní fresc.
  • Sal
Per a la salsa:
  • 1/2 kg. de tomàquets pelats.
  • 2 o 3 dents d'all.
  • 2 0 3 pebrots italians.
  • 1 culleradeta de sucre moré.
  • 1 culleradeta de curry en pols.
  • Sal i pebre.
Per a la beixamel:
  • 100 gr. de mantega.
  • 1/2 litre de llet.
  • Un parell de cullerades de farina blanca.
  • Nou moscada.
  • Sal.
  • Pebre.

Procediment.
  • Elaborem  per una banda la beixamel torrant la farina amb la mantega per a, tot seguit, incorporar-hi la llet, i ho reservem.
  • Tallem els pebrots a rodanxes i els sofregim en una mica d'oli d'oliva. Incorporem l'all, el daurem i tot seguit hi afegim el tomàquets que prèviament haurem aixafat matusserament. Deixem que tot plegat sofregeixi a foc lent i hi incorporem la sal, el pebre, el curry i el sucre.

  • Mentrestant haurem cuit les patates al microones ( 8-10 min. a màxima potència). Un cop fredes les tallarem a rodanxes.

  • Tallem l'albergínia i el carabassó en llesques fines i els passem per una planxa amb una mica d'oli per torrar-los una mica. La gent sol deixar l'albergínia tallada una estona amb sal per que perdi l'amargor. (Jo, personalment, és un pas que m'estalvio i mai he trobat que l'albergínia fos amargant).

  • Un cop tinguem tots el elements només caldrà muntar el pastís incorporant successives capes d'ingredients i de les dues salses, rematant-ho amb una capa final de beixamel, formatge i romaní.

  • Haurem preescalfat el forn a 180º i ho enfornarem durant uns 25 minuts. Per acabar ho deixarem al grill fins que el formatge s'enrosseixi. I ja ho tenim!





Bon profit!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons