dimarts, 17 de juny del 2014

PARMIGIANA AMB CARBASSÓ




La Parmigiana da melanzana (albergínia) és un típic plat italià que vaig tenir el gust de provar a casa de la Lupe fa uns dies. la Lupe és una gran cuinera i filantropa.  Cada més reuneix una colla d'amics a casa seva per tal de reunir calerons per una obra benèfica, petar la xerrada i donar-nos de jalar. I al darrer dinar ens va obsequiar amb aquest excel·lent plat, que ara he recreat a casa variant alguns elements però amb resultat també força bo. La base del plat son capes  l'albergínia alternades amb tomàquet, herbes i formatge. Nosaltres hi hem afegit també una capa de carabassó, dons en disposàvem d'ecològic i força bo i hem volgut incorporar-lo a la festa.

Ingredients:

  • Dues albergínies grosses
  • Un carabassó
  • 500 gr. de tomàquets pelats
  • 3 dents d'all
  • 200 gr. de formatge (típicament parmesà) jo he emprat un formatge d'ovella curat.
  • Farigola, orenga, alfàbrega i una mica de pebre picant..
  • Oli d'oliva.
  • Sal.
  • Una mica de sucre.
  • Un ou batut.



Procediment:
  • Llesquem les albergínies i el carabassó a talls fins i els deixem en un escorredor amb una mica de sal per que vagin "suant".
  • Fem una salsa sofregint l'all en oli d'oliva i incorporant el tomàquet  triturat, les herbes, el pebre picant i un parell de cullerades de sucre.

  • Passem per una graella untada en oli les llesques d'albergínia i carabassó fins que quedin enrossides.
  • En una font per anar al forn muntarem la parmigiana. Anem fent capes d'albergínia, formatge ratllat, salsa de tomàquet, carabassó, formatge, salsa i finalment un altre capa d'albergínia que cobrirem amb la resta de la salsa.
  • Per acabar ho cobrim tot amb l'ou batut, la resta de formatge i herbes.
  • Ho enfornem a 180º durant uns 20 minuts i ja ho tenim llest.



Nosaltres ho hem acompanyat amb unes patates cuites al microones, que han anat molt be per sucar la salsa.
Bon profit!.











4 comentaris:

  1. Té una pinta estupenda, Amadeu. A mi, els plats al forn amb albergínia em perden... que bons! També m'agrada molt fer les melitzanes me feta, que seria una recepta grega similar a aquesta però amb formatge feta. L'afegit de carbassó encara hi ha d'afegir més complexitat de gustos i, per tant, fer una parmiggiana més bona encara!! Com us cuideu, en aquestes trobades! Petons

    ResponElimina
  2. Ummmmm! Això ha d'estar boníssim! L'albergínia a la parmesana és un dels meus plats preferits i aquesta versió teva segur que esta boníssima també, l'hauré de provar.
    No coneixia el teu blog, vaig a fer una volta per que tot el que he vist m'esta agradant molt, els popets amb quinoa tenen una pinta impressionant també!
    Jo també tinc un blog, si em vols visitar em farà molta il.usió, em trobes aquí

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Pilar! També m'ha agradat molt el teu blog i me l'apunto aquí a la llista de blogs recomanats.

      Elimina

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons