dilluns, 30 de juny del 2014

ASSORTIMENT D'ENTRANTS




Cada més de juny, a casa, de fa ja uns quants anys, celebrem una festa col·lectiva, que nosaltres anomenem "La festa de les tres tenors" dons fan anys aquest més ma filla, ma germana i ma tia. Aquest any n'han fet 183 (entre totes es clar..). El cas es que cada vegada muntem un bon pollastre. I aquest any vàrem decidir començar l'àpat amb una selecció d'entrants a modus d'aperitiu-primer plat. I em va tocar el rebre.
Gràcies a Deu vaig comptar amb l'inestimable ajut de la Laura de Cuinejar, que com a superwoman de la cuina que és va apareixer volant per la terrassa carregada d'idees i de bones intencions. Total que varem passar un dia excel·lent anant al mercat, cuinant, bevent vichí a dojo i sentint musiqueta dels vuitanta de fons. Va ser dons un nou capítol de "LaFábricaDeCemento y Cuinejar la lian parda".   La Laura també ens va endolcir el dia amb un deliciós Coc de préssec xato basat en el seu excel·lent  "Coc ràpid d'albercocs".
La Laura també va aportar al recull d'entrants els seus sorprenents "Bombons de botifarra negra", que malauradament no varem poder servir als comensals per que servidor va fer un nyap a l'hora de desemmotllar-los i els vaig deixar poc menys que impresentables. Desastre apart, però, la resta d'entrants van quedar força bons i varen ser endrapats sense cap misericòrdia per la meva, sempre afamada, família....
I ja que hi som anem per feina. La selecció va comptar amb els següents elements:


  • Uacamole de maduixa.
  • Pinxo de grouière i tomàquet xerry a l'oli d'alfàbrega.
  • Pinxo de melò amb pernil.
  • Olivada a l'orenga.
  • Paté de sobrassada de Mallorca amb mel i mostassa.
  • Pastes de full amb romaní i pipes caramel·litzades.
  • Mini ulleres d'Emmental i curry tailandès.
  • Tamagoyaki de surimi.
  • Daus de sindria especiada a l'aroma de llima.



I ara anem per parts, com deia Jack l'esbudellador....




  • Uacamole de maduixa.
Tot un clàssic dels aperitius el uacamole, però amb la variant de substituir el tomàquet per les maduixes, que el fan molt més refrescant. El vaig tastar fa un temps als "tallers" de Cuinejar i ja sempre més l'he fet amb maduixa. Vàrem emprar dons per fer-lo: dos alvocats madurs, una ceba petita finament picada, un grapat de maduixes, el suc d'una llima, una mica de sal i una culleradeta de pebre vermell picant. Servit amb els clàssics nachos.



  • Pinxo de grouière i tomàquet xerry a l'oli d'alfàbrega.
Molt apetitós, dons, apart dels gustos de tots els elements, a la textura ferma però suau del formatge s'hi contraposa el cruixent del tomàquet donant una sensació força agradable. El raig d'oli li dona l'aroma refrescant de l'alfàbrega.


  • Pinxo de melò amb pernil.
El clàssic meló amb pernil servit en forma de "montadito". No cal dir que, com més bo el pernil, millor el resultat...


  • Olivada a l'orenga.
Una clàssica olivada que vàrem el·laborar a base de oliva aragonesa morta amb mantega però, en lloc d'oli. A suggeriment de la Laura vàrem afegir-hi un bon grapat d'orenga que havíem comprat al matí a una parada d'espècies del mercadillo, que la Laura va pràcticament  "desvalijar". El resultat va ser excel·lent.
Ho hem acompanyat amb torradetes fetes amb pa de motllo passat prèviament pel corró.


  • Paté de sobrassada de Mallorca amb mel i mostassa.
Una combinació molt agradable al paladar. La sobrassada lliga molt bé amb els gustos dolços. A Mallorca en fan cocs dolços la mar de bons. La mostassa li dona un contrapunt àcid i picant que també lliga molt bé amb la sobrassada. Vàrem el·laborar-ho dons picant 200 gr. de sobrassada, a temperatura ambient juntament amb un parell de cullerades soperes de mel i dues de mostassa groga.


  • Pastes de full amb romaní i pipes caramel·litzades.
Tant senzill com descongelar un paquet de massa de pasta de full congelada. Estendre-la amb el corró, escampar-hi el romaní picat i les pipes caramel·litzades. Tallar-ho a quadradets i cap el forn.


  • Mini ulleres d'Emmental i curry tailandès.
Un experiment reeixit en que vàrem voler encetar un curry tailandès de la ja esmentada botiga d'espècies a l'amo de la qual havíem fet feliç al matí. Vàrem farcir-les dons amb l'espècia i una mica de formatge emmental ratllat. El resultat va ser molt bo i va fer les delícies sobretot de ma neboda la Maia.


  • Tamagoyaki de surimi.
El tamagoyaki és una manera que tenen al Japó de fer les truites caragolades. Solen afegir a l'ou batut una mica de sucre i de vegades salsa de soja. Amb l'ajut d'una paella rectangular couen una capa d'ou del gruix d'una crêpe i  l'enrotllen sobre si mateixa o sobre el que hi posin de farcit. Jo en aquest cas els he fet amb surimi (pota de cranc), però també els faig tot sovint farcits d'alga nori i també queden molt bons. (Se'ls varen polir en cinc minuts).


  • Daus de síndria especiada a l'aroma de llima.
Tant simple com tallar els daus de síndria, i amanir-los amb sal maldon, pebre negre i ratlladura de pell de llima. El resultat és refrescant i molt apetitós.



I això és tot per avui.  Bon profit!

8 comentaris:

  1. Esperem que aviat montis un restaurant, que ganes, gust i imaginació en tens un pou.
    Estàs fer un gourmet de primera.
    Felicitats!!

    ResponElimina
  2. Aixo sí que es un bon dinar... i original ! FELICITATS als cuiners, i PER MOLT ANYS MES a les
    tres dones festejades ! Una abraçada, Colette.

    ResponElimina

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons