diumenge, 25 de maig del 2014

"TORTILLA" DE MUTABAL


Avui cuina de fusió. Hem mesclat un element provinent de l'extrem orient, l'albergínia i una manera de preparar-la típica del mig orient, el mutabal, amb una base de l'altra banda de l'Atlàntic, la tortilla.
El resultat ha sigut un plat lleuger molt apte per als nostres estimats orfes del colesterol i tota aquella munió de persones preocupades per que s'acosta el temut moment d'embutir-se en el bikini de la passada temporada...

Nem per feina....
Ingredients:
  • Tres o quatre "tortillas" de blat o blat de moro o de blat (en el nostre cas)
  • Un parell de tomàquets gustosos, raf,  kumato o de branca, per exemple.
  • Un ramet de farigola fresca
  • Oli d'oliva verge
Per al mutabal:
  • 2 albergínies grossetes.
  • 3 cullerades soperes de tahin.
  • 1 culleradeta de comí en pols.
  • El suc d'una llimona.
Procediment:

Ben senzill i en un pis pas ho tenim llest.
  • Torrem una mica les tortilles, be sigui al forn o amb una graella al foc fins que quedin cruixents.
  • Escalivem les albergínies al foc o al forn, o bé, si volem estalviar temps, les podem embolicar en paper film i les coem al microones un 8-10 minuts.
  • Fem el mutabal fent puré les albergínies junt amb el suc de la llimona, el tahin, el comí, una mica de sal i un raig d'oli verge.
  • Posem la tortilla al plat i la untem generosament amb el mutabal. Tallem el tomàquet en rodanxes fines i les escampem sobre el mutabal.
  • Ho decorem amb un bon pessic de farigola fresca i un bon raig d'oli d'oliva.
  • Servim juntament amb un potet amb la resta de mutabal i la resta de tortillas tallades a quarts, per si el comensal vol repetir.
Veureu que és un plat lleuger i refrescant adequat per a un primer plat els dies de calor o be per fer un mos quan apreta la gana a mitja tarda.
Bon profit.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons