dilluns, 24 de febrer de 2014

NIKUMAN Farcellets japonesos de pork.




          Os portem avui una recepta d'aire oriental, una mena de "pastissets" farcits de pork, els NIKUMAN.
De fet consisteixen en massa de farina farcida amb porc picat cuinat i mesclat amb verdures. Els nikuman es couen al vapor i sovinse solen vendre al carrer. Son gairebé iguals als "Baozi" xinesos. És un menjar molt habitual en tot l'extrem orient. A Corea, per exemple en diuen "jjippang mandu", o "Bánh bao" a Singapur. Les verdures que solen portar son habitualment, porro i bolet shitake, però admetent altres verdures com col, col xinesa o ceba tendra. Nosaltres hem seguit aproximadament la recepta de "Runnyrunny999", pàgina de Youtube que no ens cansem de recomanar per ser força didàctica i entretinguda a la vegada. Per catalanitzar una mica la recepta hem substituït a darrera hora el porro que recomanava en Taro, cuiner de la pàgina, per una mica de calçot, que ara està en un moment excel·lent.

Ingredients per a dotze unitats:
Per al farcit:
  • 300 gr. de carn magra de porc picada.
  • 60 grams de col.
  • 60 gr. de calçot.
  • Una rameta de julivert.
  • 1 cull. sop. de mirin (vi d'arròs).
  • 1 cull. sop. de salsa de soja.
  • 1 cull. sop. de salsa d'ostres.
  • 1 cull. sop. d'oli de sèsam.
  • 1 cull. sop. de sucre.
  • Sal i pebre.
Per a la massa:

  • 300 gr. de farina.
  • 160 ml. d'aigua tèbia.
  • 2 cull. sop. de sucre.
  • 1 cull. sop. de llevat de forner en pols.
  • 2 cull. sop. d'oli d'oliva verge.
  • Un pessic de sal.
Procediment:

  • Mesclem la carn picada amb el mirin, la salsa de soja, l'oli de sèsam, el sucre, la sal, el pebre i la salsa d'ostres. Si no en disposem podem emprar salsa HP. Ho remenem be amb la mà fins aconseguir una pasta uniforme.
  • Tallem les verdures en juliana ben fina i les mesclem uniformement amb la carn. Reservem.
  • Fem la massa afegint la sal, el sucre i el llevat a la farina i després incorporant l'aigua tèbia.
  • Ho treballem fins aconseguir una massa homogènia i elàstica.


La deixem reposar durant mitja hora tapada amb un drap blanc
Formem una mena de botifarra
La tallem en dotze parts.
Fem una bola amb cada tros i els aplanem amb el corró.
Farcim amb la mescla de carn i verdures.
Amb el palmell de la ma formem un clotet i anem pessigant les
bandes de la circumferènciade pasta fins formar una mena
d'estel de sis puntes.

Dobleguem les puntes de l'estel sobre sí mateixes fins a tancar el farcell.



  • Col·loquem els nikumans a la vaporera sobre un llit de fulles de verdura i ho deixem coure durant uns 20 minuts. Si no disposeu d'aquest estri sempre podeu improvisar-lo amb una olla grossa, i un escorredor.





          I ja ho tenim llest. Ho deixem refredar uns minuts i cap a taula.
          Resulten summament apetitosos, ja que la massa cuita al vapor agafa una textura lleugerament gomosa però molt interessant, i el conjunt de condiments i el sucre donen un toc dolçet molt agradable.
Nosaltres els hem acompanyat d'una amanida de pastanaga, porro i brots de col llombarda.
Bon profit! o...  ボナペティ !!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons