dissabte, 23 de novembre de 2013

Quiche de brots de porro, all tendre i panís

AVENTURAS Y DESVENTURAS DE UN FABRICANTEDECEMENTO CONTRA UNA QUICHE



          Tot i que sempre m'han agradat força, mai m'havia enfrontat amb el repte de fer una quiche. (per no saber, no sé gaire ni cóm s'escriu...  un quiche?, una quiche?,  kiche?, quishe?... En fi, com que tenia per casa un rotlle de pasta brisa i algunes verdures i ous ecològics que semblaven adients per la tasca, m'he decidit a intentar-ho. I, seguint, grosso modo, les receptes de quiches de la  nostra col·lega i, tot i això,  bona amiga, la Laura de Cuinejar, hem posat mans a l'obra. (Tot i no disposar d'un motlle amb una mena de voltetes que alguns desaprensius anomenen farbalans, i que, segons els mateixos cantamanyanes són els més adequats per al tema)...
          Dons aquest és el nostre intent.

Ingredienten:



  • 200 gr. de nata líquida.
  • 150 gr. de brots de porro finament talladets.
  • 150 gr. d'alls tendres igualment tallats ben petits.
  • Una llauna de blat de moro o panís desgranat.
  • 150 gr. de formatge emmental ratllat.
  • 3 ous.
  • 50 gr. de mantega.
  • Una mica d'oli d'oliva.
  • Sal, pebre, nou moscada i coriandre en pols.
  • Una làmina de pasta brisa.



Cómo perpetrarlo:


  • Pintem un motlle rodó (amb o sense farbalans) amb part de la mantega fosa i el folrrem amb la pasta brisa formant una mena de tartaleta.
  • Amb l'ajut d'una forquilla foradem repetides vegades el fons de la tartaleta i la posem al forn precalentat a uns 180º durant uns 15 o 20 minuts (segons vulguem que la pasta quedi més o menys cuallada). Val la pena posar alguna cosa pesant al fons per evitar que aquest s'infli durant la cocció, com per exemple un grapat de cigrons o mongetes seques. (No cometeu l'error de fer-ho amb llenties. Jo ho he fet així per que era la única llegum que tenia a mà i, tot i que ha fet el fet, després m'he vist negre per desprendre les maleïdes llenties de la massa.(He acabat fent-ho amb unes pinces de rellotger mentre maldeia els meus ancestres per part de pare i de mare)

  • Amb la resta de la mantega i una mica d'oli sofregirem les verduretes  fins que estiguin tendres. Primer el porro, després incorporem l'all i al final el panís. Podem retirar-ho quan el panís comenci a petar. Bé, no és que podem, és que hem de retirar-ho per que si no l'escampall acaba sent considerable.


  • Batem els ous i la crema de llet salpebrem, incorporem una mica de nou moscada i coriandre i hi afegim les verdures sofregides i el formatge ratllat.
  • Un cop tinguem la tartaleta  mig cuita (i lliure de llenties) hi aboquem la mescla i ho enfornem fins que qualli . (En el meu cas han sigut uns 20 minuts, amb lo qual les vores de la pasta brisa s'han daurat bastant i han quedat molt cruixents).




          Un cop desenfornat, deixeu-ho refredar una mica per que agafi consistència i a l'atac!
          Bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons