dimecres, 2 d’octubre de 2013

Pastís de carn i civada amb salsa de mel i mostassa





Us portem avui una recepta fàcil de fer i ben agradable de menjar. Apetitós com tots els pastissos de carn, aquest combina la mateixa amb igual quantitat de civada, que li dona una textura una mica diferent.

Per al pastís:
Ingredients:

  • 400 gr. de carn picada mescla de vedella i porc.
  • 400 gr. de flocs de civada.
  • 2 ous
  • 3 dents d'all ratllat
  • 1 cullerada de pebre negre recent molt
  • 1 cullerada de garam massala.
  • Sal al gust.
Procediment:
  • En un bol mesclem tots els ingredients fins que ens quedi una mescla ben homogènia.
  • Deixem reposar mitja hora per que la civada vagi absorbint els ous.
  • Untem un motllo amb oli d'oliva i hi aboquem la mescla.
  • Ho cobrim amb una capa fina de pa ratllat o panko.
  • Ho enfornem am el forn previament calent, a uns 180ª i durant uns 20 minuts i després ho gratinem uns 5 minuts més.
  • Deixem refredar, desenmotllem i tallem en porcions.

Per a la salsa
Aquesta salsa l'hem copiat descaradament de la que presentava en  James Strange en una recepta d'entrepà de pollastre presentada a la pàgina de Cooking with the dog i que ens ha semblat molt adequada per acompanyar el nostre pastís i els seus guarniments.
Ingredients:
  • Oli d'oliva
  • Vinagre de vi negre
  • Mostassa antiga de Dijon (la dels granets)
  • Mel
  • La mateixa quantitat dels quatre ingredients i una miqueta de sal.

Nosaltres hem acompanyat el pastís amb una juliana de mongeta tendra cuita al vapor i unes tires de iuca fregida. Penseu sempre en rentar i bullir uns minuts la iuca abans de fregir-la un cop ben escorreguda.

Bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons