dilluns, 28 d’octubre del 2013

Ous estrellats amb trompetes de la mort





Seguint amb la cuina de tardor i aprofitant que hi ha força varietat de bolets al mercat, hem provat avui de fer una recepta amb una varietat que, pot ser per el seu color, nom  o aparença no és de les més populars; ens referim a les "trompetes de la mort".
Cito directament de Wikipèdia: "La trompeta de la mort (Craterellus cornucopioides, del grec Cantharellus diminutiu de kántharos: copa; del llatí cornucopia: corn de l'abundància), o simplement trompeta, o vaqueta negra, rossinyolic negre, rossinyol negre, orella d´ase, és un bolet comestible apreciat però molt desconegut per a molts boletaires. El seu aspecte gris-negrós fa que sigui rebutjat per molta gent, no obstant és un bolet tant o més bo que el seu parent el camagroc."


I efectivament, per nosaltres, que és la primera vegada que les cuinavem i probavem, ha sigut una descoberta agradable.
La recepta que us proposem és fàcil de fer i molt bona, dons a la certa amargor del bolet i fem contrastar la dolçor de la ceba caramelitzada i el picant del pebre vermell.
I ja sense més parsimònia:  

 OUS ESTRELLATS AMB TROMPETES DE LA MORT.




Ingredients per a dos persones:



  • 4 ous
  • 250gr. de trompetes
  • 50 gr. de bakon fumat en tiretes
  • 1 ceba tendra grandeta
  • 4 o 5 dents d'all
  • julivert
  • 1 cullerada sopera de sucre moré
  • oli d'oliva
  • sal, pebre i pebre vermell picant.


 Procediment:


  • En una paella amb oli d'oliva abundant torrem una mica les tires de bakon

  • Tot seguit afegim la ceba tallada a rodanxes fines, abaixem el foc i l'anem enrossint lentament.

  • Quan ja sigui enrossida hi afegim una cullerada de sucre morè i deixem que es vagi caramel·litzant a foc ben lent.

  • Afegim l'all i la meitat del julivert i els enrossim.
  • Incorporem les trompetes i les fem fregir uns dos o tres minuts.

  • És el moment de trencar els ous e incorporar-los procurant que no es trenquin els rovells

  • Salpebrem i afegim el pebre vermell i ho seguim escalfant a foc baix fins que veiem que tota la clara de l'ou és cuallada.





Ja ho podem emplatar i gaudir-ne provistos d'una cervesa ben fresqueta i una bona quantitat de pa blanc recent fet, de ser possible.....

I bon profit!!

pd. (Solanilla lo que te has perdido....)


2 comentaris:

  1. Súper bona aquesta recepta, gràcies!

    ResponElimina
  2. molt bo!!!! buscava l'alternativa al rissotto amb les trompetes, i aquesta es molt bona, felicitats...

    ResponElimina

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons