diumenge, 27 d’octubre de 2013

Cassola de tardor amb calamarsets rovellons, llagostins i carbassa.




Us portem avui una recepta mig suggerida per una conversa amb la nostra bona col·lega la Laura de Cuinejar, que ens comentava sobre un "platillo" on es presentaven junts els calamars i els bolets. Com sigui que, per l'època de l'any a la Cimentera tenim el rebost ple de productes de tardor, varem decidir perpetrar un poti-poti que ha resultat un guisat força bo.

Ingredients per a 6 persones:


  • 1 kg de patates
  •  1/5 kilo de carbassa
  • 1 llauna de tomaquet triturat
  • 1 parell de pebrots verds
  • 250 gr. de calamarsets nets i tallats
  • 18 llagostins
  • 1 dotzena de rovellons
  • 1 l de fumet de peix
  • all
  • julivert
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç i un altre de pebre vermell picant
  • sal i pebre negre
  • Un raig d'Oporto


Procediment:

 .- En oli d'oliva marcarem els llagostins fins que estiguin ben rossos per ambdós costats i els reservarem.


.- Fem el sofregit incorporant lentament tots els ingredients: el pebrot, els rovellons, els calamarsets, l'all i el julivert. Sempre a foc baix i amb paciència.

.- Afegim una copeta d'Oporto i deixem que es vagi evaporant


 .-Incorporem el tomàquet ratllat, una cullerada de pebre vermell dolç, una de picant, rectifiquem de sal i pebre, i ho deixem coure a foc lent i tapat fins que redueixi  una quarta part del líquid, vigilant que no s'enganxi.


.-Hi avoquem el fumet de peix i quan bulli incorporem les patates i la       carbassa tallada a daus i ho deixem coure uns 20 minuts.


.- Un cop cuit incorporem els llagostins a la cassola. Ho deixem reposar uns minuts i ja ho podem servir.





                                                               Bon profit!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons