dimecres, 10 de juliol de 2013

Patates en salsa de coco.





"Què cal menjar per suportar el mil·lenni" te el gust i les ganes de portar-vos  avui la versió catalanitzada d'una recepta d'aire pseudoindostanès, en la que hem reconvertit alguns ingredients típics de la cuina hindú, com la mantega clarificada o gee, i el paneer, el formatge blanc habitual d'aquelles terres, per la nostra mantega de tota la vida i el, encara més nostrat, mató de Montserrat.
Atreviu-vos a fer-la per que és molt fàcil i resulta un primer plat boníssim.

Ingredients:

  • 1/2 o 3/4 de kilo de patates.
  • Una cullerada sopera de mantega.
  • 250 gr. de mató de Montserrat.
  • Una llauna de 250 gr. de llet de coco.
  • Una cullerada de postre de curri
  • Una culleradeta de cafè de caiena o bitxo molts.
  • Dos o tres cardamoms.
  • Coriandre fresc o julivert.
  • Sal i pebre.
Procediment:
  • Pelar les patates, tallar-les a daus i bullir-les en abundant aigua salada, procurant que no quedin massa desfetes, dons després han de tornar a coure amb la salsa.
  • En un wok o paella alta desfer la cullerada de mantega, daurar-hi una mica el cardamom  i afegir-hi el mató desfent-lo amb la forquilla per que es vagi coent uniformement amb la mantega.
  • Incorporar la llet de coco, el curri, la caiena, sal i pebre i remenar-ho amb una cullera de fusta. Coure la mescla a foc lent uns cinc minuts, i passat aquest temps afegir-hi les patates que tindrem prèviament cuites i escorregudes. Opcionalment podem avocar les patates en una font pyrex, incorporar la salsa i gratinar-ho al forn uns minuts.
  • Servirem al plat decorant les patates amb el coriandre o el julivert picat.

    Bon profit i cap a taula!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons