dissabte, 1 de juny del 2013

CROQUETONS DE PATATA

Què cal menjar per suportar el mil•lenni?,

Avui:  CROQUETONS DE PATATA






 LaFábricaDeCemento te el gust de portar-vos avui unes croquetes de patata ideals tant per menjar calentes com per dur a la carmanyola.
La base del croquetó és fonamentalment la patata, però el farcit pot ser al nostre gust. Recordem, per exemple les clàssiques boles de patata alemanyes farcides de carn. En el nostre cas en farem uns farcits d'espinacs a la catalana i uns altres de salmó fresc.

PROCEDIMENT:
Ingredients per a la base:

  • 1 kg de patata quenebec, o la que disposeu.
  • 250 grams de formatge Quark.
  • 2 rovells d'ou.
  • Sal pebre i nou muscada.
Bullirem les patates amb pell fins que estiguin ben toves. Les pelem i aixafem fins que quedi un puré homogeni, al que afegirem els rovells d'ou, el quark i les espècies i seguirem treballant fins a lligar tots els components.
Separarem el puré en dos bols als que afegirem cadascún dels farciments.

Ingredients per als farciments:

D'espinacs:
  • 250 gr. d'espinacs que haurem cuit al vapor.
  • Un grapat de panses i pinyons.



 En una paella amb una mica d'oli saltejarem els espinacs als que incorporarem els pinyons i les panses fins que aquestes s'inflin una mica.
Incorporarem els espinacs al puré i ho barrejarem bé. Deixarem la mescla a la nevera un parell d'ores per que agafi consistència. Els hi donarem forma de croqueta clàssica i tornarem a deixar-ho a la nevera fins el moment de fregir.


De salmó:

  • 250 grams de salmó fresc
  • Una cullerada sopera d'anet picat, millor si és fresc.
Salarem i courem el salmó en una paella amb una mica d'oli, vigilant que no es cogui massa dons queda molt eixut. Seguidament el desgreixem sobre un paper absorbent, li traiem les espines i la pell. Esmicolem el salmó ben menut i l'incorporem a l'altre bol de puré juntament amb la cullerada d'anet. Mesclem fins tenir una mescla homogènia i repetim l'operació de deixar-lo refredar. Seguidament en farem croquetes però en aquest cas els hem donat una forma de "polvorón" per distingir-les un cop fregides de les d'espinacs. Tornem a deixar-ho a la nevera fins al moment de coure.



En oli ben calent anirem fregint amb paciència les croquetes que haurem passat prèviament per farina blanca,  ou (podem aprofitar les dues clares que ens han sobrat afegides a un tercer ou) i farina de galeta. Personalment recomano sempre la farina de galeta japonesa, el "panko" que queda molt més cruixent que la que solem emprar nosaltres.

I això és tot. És una mica entretingut però queden molt apetitoses.  Bon profit!



Nosaltres hem acompanyat els croquetons amb un amanit de creixems, tomàquet, llimona i una vinagreta amb llavors de mostassa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons