dimecres, 8 de maig del 2013

SPAGHETTI AMB CLOÏSSES

Què cal menjar per suportar el mil•lenni?  Avui:

SPAGHETTI AMB CLOÏSSES



LaFábricaDeCemento, proudly, es complau en presentar-vos una excel·lent recepta perpetrada per el meu nebot Dani, que és l'especialista en pastes i cuina italiana, en general, de la nostra família  Uns excel·lents spaghetti alle bongole, com diuen per aquelles terres. I es que els mol·luscs, gustosos com son donen un excel·lent sabor a qualsevol pasta o arròs que se'ls posi per davant.

Ingredients:

  • 1kg. de cloïsses
  • Fumet de peix
  • Un manat de julivert
  • 750 g. de spaghetti nº 4
  • 3 o 4 dents d'all
  • 500 g. de tomàquet en conserva pelat.
  • 1 got de vi blanc
  • 4 cullerades soperes d'oli d'oliva i una nou de mantega.





Rentat de les cloïsses:

el detalle del biólogo...... si, ho he dibuixat jo, què passa?...


Les cloïsses solen viure enterrades en sols arenosos, d'on treuen una mena de "trompes" anomenats sifons a través dels que fan circular l'aigua filtrant'ne les partícules alimenticies. Llogicament sempre solen acumular sorra fina, que haurem d'eliminar abans de consumir-les. Cal dons submergir-les una estona en aigua ben salada. La cloïssa, curteta com és la pobra pensa que està en el seu medi natural, s'obre i respira fent circular l'aigua i eliminant la sorra del seu interior. Passada una estona les anirem remenant de tant en tant. Després, l'aigua que ens haurà quedat al retirar-ne les cloïsses ens pot servir per bullir la pasta o afegir-la a la salsa, prenent, però, la precaució de filtrar-la (si no haurem fet un mal negoci....)



Elaboració:

  • Bullim els spaguetti en abundant aigua salada fins que estiguin
    "al dente" i els reservem.
  • En una cassola gran sofregim els alls amb l'oli d'oliva al que haurem afegit la nou de mantega.
  • Afegirem 1/2 litre de caldo i el julivert ben picat i ho deixem reduir.
  • Incorporem el got de vi i seguim reduint la salsa.
  • Afegim el tomàquet i, amb l'ajut d'una forquilla l'anem triturant.
  • Salpebrem i deixem coure uns 15 minuts.
  • Tot seguit incorporem les cloïsses i un gotet de l'aigua de
    rentar-les i ho remenem un parell de minuts fins que totes les
    cloïsses quedin obertes.

  • Incorporem la pasta, la remenem amb la salsa i ja ho podem  servir







    Bon profit!!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons