dimecres, 15 de maig de 2013

KOHAKU NAMASU





Us portem avui l'adaptació d'una recepta japonesa clàssica, el "Kohaku namasu", un plat que és típic de cap d'any, i del que en teniu l'original molt ben explicat a la pàgina  "Coocking with the dog". És aquesta una pàgina de vídeos sobre cuina japonesa que us recomano. En el nostre cas l'hem adaptada als productes que solem trobar amb facilitat per aquí. Així, en lloc d'emprar "Daikon" que ès difícil de trobar fresc, emprarem els nostres clàssics naps de posar al caldo de tota la vida. Així mateix, per a l'Awasaezu", la salsa en que es marinen els vegetals emprarem llimona o llima en lloc del cítric que usen ells, el "yuzu".
Es tracta el plat, dúna amanida de pastanaga i nap marinats, que poden servir tant com a primer plat o com a "tentempié" a qualsevol hora del dia.

Ingredients:


  • Un parell de naps (o daikon en la recepta original)
  • tres o quatre pastanagues grossetes.
  • La pell d'una llimona ( o yuzu, si en podeu aconseguir)

    Per a l'Awasaezu:
  • El suc de la llimona
  • 2 cull. sop. de salsa de soja
  • 2 cull. sop. de vinagre, preferentment d'arròs.
  • 2 cull. sop. d'aigua
  • 2 culleradetes de mel (nosaltres n'hem substituït una
    per un sobret d'estevia, per mantenir
    el tema calòric a ratlla...
Procediment:

  • Pelarem la pell de la llimona procurant agafar només la capa groga externa ja que la part
    blanca pot amargar una mica. Tallar-la
    en tiretes molt fines i reservar.
  • Pelar i tallar en tiretes d'uns quatre dits
    tant els naps com les pastanagues.
  • Posar tot plegat en un bol i mesclar-ho tot be amb un parell de culleradetes de sal. Deixar-ho reposar una mitja hora.
  • Passat aquest temps veurem que les verdures s'han anat deshidratant i suant. És el moment de rentar-les per eliminar la sal i escorrer-les (si pot ser amb una escorredora centrífuga millor). Aquest procés de deshidratació farà que les verdures absorbin millor la marinada.
  • Preparem l'Awasezu mesclant tots els ingredient i remenant-los fins que la mel  quedi ben dissolta.
  • Afegirem la salsa a les verduretes i ho deixarem marinar com a mínim una horeta, remenant de tant en tant.
I ja ho tenim llest!. El plat es conserva be tres o quatre dies en un tupper a la nevera, i és un bon recurs quan un vol picar un mos baix en calories.  Els japonesos solen servir-lo acompanyat de caqui confitat tallat a tiretes, que es pot substituir per figues seques. En aquest cas però, al tanto, poqueta quantitat...

Bon profit!.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons