dimarts, 21 de maig de 2013

"GUISOTE" DE PORRO I CARBASSA





Cuina per a orfes del colesterol es complau en portar-vos avui "GUISOTE" DE PORRO I CARBASSA  un guisat de verduretes dolç i picantet molt adequat per a la pretemporada estival de tots aquells que ens barallem  amb el camals del nostres bikinis per als que ja no passen tant folgadament el nostres pernils com a la darrera temporada de platja...
Aquí dons va una ajuda per aquests precipitats menús hipocalòrics de finals de primavera...

Ingredients:



  • Un manat de porros.
  • Un quart de carbassa.
  • Un litre de brou
  • Dos cebes.
  • Tres dents d'all.
  • Unes fulles de llorer o una culleradeta de llorer en pols.
  • Una culleradeta de romaní.
  • Una culleradeta de farigola.
  • 4 pebrotets de caiena secs.
  • Tres cullerades soperes d'oli.
  • Sal i pebre.
  • Una culleradeta de maizena.

                                                                                     Procediment:

  • Tallem la carbassa a daus, la part blanca dels porros a rodanxes i ho reservem.
  • Fem un brou amb el què tinguem costum. En el nostre cas l'hem fet amb un quart de pollastre, un tros de costella de vedella, una botifarra, molt api i les parts verdes dels porros que havíem reservat.
  • En una cassola sofregim la ceba tallada ben petita, lentament i fins que se'ns posi rossa (la ceba).
  • Hi afegim la caiena i l'all i ho fem coure sense que es cremi.
  • Hi posem a sofregir el porro i la carbassa, a foc més viu tot i remenant-ho de tant en tant
  • Afegim el llorer, la farigola, el romaní, i la sal i el pebre, al gust. Remenem una estona més.
  • Ho cobrim amb el brou i ho deixem coure fins que veiem el porro tendre (Uns 20 minuts)
  • Per acabar, i per tal d'espessir una mica la salsa, deixatem una culleradeta de maizena en un gotet de brou i ho afegim al guisat deixant-ho coure uns cinc minuts més.

I ja ho tenim llest!.
En el nostre cas ho hem servit acompanyat d'una quantitat mesurada d'arròs blanc i part de la carn d'olla, que, com que s'ha cuit sense gens de greix ens aportarà també una quantitat moderada de calories.
Bon profit!!











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons