divendres, 8 de febrer del 2013

Wok d'espàrrecs, calçots i tomàquet xerry

Cuina per a orfes del colesterol





LaFábricaDeCemento es complau en encetar avui una nova secció gastronòmica: "Cuina per a orfes del colesterol" dedicada a tots aquells que, a demés d'haver de suportar totes les collonades habituals del mil·lenni, ho hem de fer sense abusar del colesterol i els triglicèrids. Aquesta ingent massa de ciutadans cada vegada més abundosos en nombre i volum, que circulem amunt i avall lluent amb orgull el nostre tòrax baix i que apaivaguem les nostres penes a base d'entrepans i de sucar pa en les salses. Aquells als que, finalment, al començar a tenir problemes per travessar les portes sense fer plop!, algun dia, en les profunditats d'alguna funesta consulta mèdica, un desaprensiu esser en bata blanca ( que Deu el perdoni o Alà el confongui, no sé per què decantar-me), ens diu aquella temuda però esperada frase de... "A vostè l'haurem de posar a règim..."
Dons per intentar fer la vida més amable a aquesta mena de personatges (viure a règim polític o dietètic és molt fotut...), presentarem una sèrie de receptes per aconseguir que el control de les calories no estigui renyit amb una certa alegria a taula....

Dons ja, sense més precaucions i fugint dels triglicèrids i el reconfortant colesterol us presentem:

Wok d'espàrrecs, calçots i tomàquet xerry

Aprofitem que estem en l'època del calçot i fem-lo d'una manera diferent a la clàssica....




Ingredients per a quatre persones:
  • Un manat d'espàrrecs
  • Un manat de calçots
  • Un parell de capses de tomàquet xerry
  • Un tros de gingebre
  • Dues o tres dents d'all
  • 4 cullerades de salsa de soja
  • 4 cullerades d'oli d'oliva verge










Procediment
  • Netejarem els calçots retirant les primeres capes, que son les que
    cremem quan els fem a la brasa, i que podrien quedar dures.
    Tallarem la part blanca del calçot en bocins d'uns dos dits, i en
    reservarem les cues verdes que després farem servir.
  • Netejarem els espàrrecs, n'eliminarem la part més dura i els tallarem també a bocins d'un parell de dits
  • En una vaporera courem al vapor (llogicament...) tant els espàrrecs com els calçots fins que al punxar-los amb una forquilla sigui fàcil travessar-los (uns 10-12 min. aprox.). Un cop cuits els reservem.
  • Piquem l'all, ratllem el gingebre i amb les cues verdes dels calçotsen fem una juliana ben fina.
  • Escalfem el wok i hi afegim les quatre cullerades d'oli.
  • Sofregim les cues dels calçots. Quan comencin a estar brillants
    afegim el gingebre, sofregim un parell de minuts més i hi afegim
    l'all trinxat. Remenant i procurant que no s'enganxi durant uns
    quants minuts més.
  • Incorporem els calçots i els espàrrecs i els sofregim uns minuts
  • Incorporem els tomàquets xerry i seguim remenant tot plegat fins que veiem que algun tomàquet comença a desprendre's de la pell.
  • En aquest moment apaguem el foc, incorporem la salsa de soja
     ho remenen i ho servim.
Espero que us animeu a provar-ho i bon profit!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons