dilluns, 18 de febrer de 2013

Remenat d'espàrrecs amb tofu

Cuina per a orfes del colesterol




Seguint amb la nostra secció de receptes per aquells que volen gaudir de la taula però amb mesura, LaFábricaDeCemento té el gust de presentar-vos'en una que molt be pot ser un segon plat d'un àpat hipocalòric. Un remenat d'espàrrecs amb tofu.
El tofu, és un derivat de la fava de soja, una mica estrany a la nostra cuina. Te la consistència d'un mató o formàtge fresc, i de fet s'obté a partir de la llet de soja per un procés similar al que s'obté el cuall de la llet de vaca per fer-lo. Té una textura suau i agradable i un gust una mica fat i indefinit, però té l'avantatge de que absorbeix molt bé el sabor dels aliments amb que es cuina. A demés és un bon aport proteínic i amb menys aport calòric que qualsevol mena de carn.

Ingredients:

  • Un manat d'espàrrecs
  • Un paquet de tofu (250 g.)
  • 3 ous. (Si es vol alleugerir una mica més el tema
    del colesterol emprar només dos ous complerts
    i la clara del tercer.
  • Un tall d'uns 3cm de gingebre ratllat
  • 3 cullerades d'oli d'oliva verge



    Quantitat calculada per a dos persones.
    260-280 Kcal per racció.




Procediment:


El tofu sol venir conservat en aigua, cal dons, abans de cuinar-lo, assecar-lo una mica, sobretot si cal saltejar-lo, com és aquest cas.

Col·locarem un fons de paper de cuina en un plat on dipositarem el tofu. El cobrirem amb més paper de cuina i hi posarem a sobre quelcom una mica pesant, com un bol amb aigua.

El deixarem així durant mitja hora per que vagi drenant l'aigua. Després el tallarem el bloc en cubs d'un o dos dits d'amplada, el salpebrarem hi afegirem alguna espècia que ens vingui de gust, i ja el tindrem preparat per cuinar-lo. (En el nostre cas hi hem afegit una mica d'herba-llimona i xile).


.- En un wok o paella alta escalfarem l'oli i quan sigui roent
hi sofregirem el gingebre.

.- Tot seguit afegim el tofu i el saltegem fins que comenci a posar-se ros. El reservem.

.- En la mateixa paella saltegem els espàrrecs fins que es      vegin brillants

.-Quan els espàrrecs estiguin fets reincorporem el tofu, donem un parell de remenades i afegim els ous batuts.
(El fet de treure el tofu i tornar-lo a incorporar és per que no es faci massa i quedi ressec).

.- Anem remenant i quant els ous hagin quallat hi avoquem un bon raig de salsa de soja. (No cal salar-ho per que la salsa de soja ja aporta tota la sal necessària).

Ja els tenim llestos per servir.

Nosaltres ho hem fet adornant-los amb una culleradeta de grans de mostassa.

 Que us surtin bons i bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons