divendres, 22 de febrer del 2013

CHIJIMI (pancake coreà)

Què cal menjar per suportar el mil·lenni?




Fa uns anyets, una bona amiga, la Tere (amb la que compartim entre altes coses dues passions: l'art i els peus de porc) va descobrir un petit restaurant coreà regentat per la simpàtica Sra. Lee. La carta era una mica curta però tot el que vàrem tastar ens va semblar molt bo. De fet hem repetit alguna vegada. El plat que us portem avui el vàrem menjar allà. És una mena de "pancake" molt popular a Corea. Del nom no n'estic segur dons n'he trobat receptes on l'anomenen "Chijimi" i en d'altres "Buchu Jeun". Com que el meu nivell de coreà parlat i escrit és tant lamentable com l'honradesa d'un polític corrupte, no sé el significat d'ambdós denominacions. Digueu-ne com us en sembli, tant és... el fet és que està molt bo i com a entrant és molt apetitós.

Ingredients per al Chijimi
  • Un manadet d'alls tendres. Els coreans i japonesos empren una mena de ceba tendra típica de per allí anomenada "nira", nosaltres podem fer-ho perfectament amb els nostrats alls tendres.
  • Mitja dotzena de cues de gamba o de llagostí.
  • 100 grams de farina.
  • 1 culleradeta de maizena.
  • 150 ml. de caldo de pollastre, fet tradicionalment
    o a base de cubet de brou.
  • 1 ou.
  • Una miqueta de sal.


Procediment:


  • Mesclarem la farina amb la maizena , la sal, l'ou i el
    brou i ho remenarem fins que quedi una pasta homogènia.
  • Tallarem els alls verticalment en dos i després en trossets
    d'un parell o tres de dits. Això permetrà que es des-
    prenguin les capes de l'all i es cogui molt millor.
  • Tallarem les cues de gamba per la mitat i després en
    quatre o cinc bocins.
  • Mesclarem be els alls i les gambes amb la pasta, ho
    taparem amb un full plàstic i ho deixarem reposar un parell
    d'hores a la nevera.
  • Escalfarem oli en una paella i hi abocarem la mescla
    coent-la com si fos qualsevol truita, fins que quedi rossa
    i cruixent.
  • Deixarem refredar, ho emplatarem i ho tallarem a
    quadrets de la mida d'un mos.
Salsa per remullar:

Servirem una salsa mesclant els següents components, en aquesta
proporció:
  • 1 cullerada de ceba tendra picada
  • 1 culleradeta de bitxo i julivert ben picadets (opcional)
  • 3 cullerades de salsa de soja
  • 1 cullerada de vinagre
  • 1 culleradeta de sucre moré
  • 1 culleradeta d'oli de sèsam
  • 1 cullerada de llavors de sèsam torrades

I això és tot. Serviu el Chimiji en una plata, tallat, i un gotet amb salsa per cada comensal, per que puguin jugar amb els palets, sucar els talls en la salsa i tacar-vos les estovalles del difícilment dissimulable color de la salsa de soja...
Bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons