dimarts, 15 de gener del 2013

Porkkanalaatikko


Què cal menjar per suportar el mil·lenni?


Avui: Porkkanalaatikko (no ès conya...)


LaFábricaDeCemento ("saavuttaa sementtitehtaan", com diriem en finès) s'internacionalitza..
..  
Avui ens complau presentar-vos una recepta proposta per la nostra corresponsal en terres escandinaves (tot allò que queda més amunt dels mapes de TV3), i més concretament a Finlàndia,, on si conreuen amb la mateixa facilitat tant els nabius com les congelacions als dits dels peus, i on la gent es distreu suant a les saunes i mirant com neva allà fora tot mastegant pegadolça....

La nostra apreciada corresponsal Nija-core, qui properament ens tornarà a aportar noves receptes d'aquelles contrades,  ens presenta avui dons una recepta de la cuina finesa, el "Porkkanalaatikko", que ve a ser una mena de pudding salat a base d'arròs i pastanagues, de sabor suau i textura molt agradable.
Els deixo dons en la seva amable companya i m'en torno cap la cuina que sento com una pudoreta i em sembla que se m'estan enganxant les llenties... mi·lennidemerda!...



Porkkanalaatikko


Estic passant l’any a Finlàndia, fent un Erasmus a la universitat de Joensuu, i he tingut l’oportunitat de fer amistats en aquest país. Una d’elles, la Ilona, és una noia molt simpàtica que em té gairebé adoptada, i que el sis de desembre em va convidar a celebrar el dia de la independència finesa.
Bàsicament, això va consistir en un dinar en un bungalou enmig del bosc, amb ella, el seu marit, les mares d’ambdós i els seus dos germans. Els menjars que vàrem devorar eren, segons em va dir, més típics de Nadal que específicament del dia de la independència, i eren deliciosos.
Un dels que em va cridar més l’atenció va ser el “porkkanalaatikko”, de textura curiosa i preparació senzilla

Ingredients:

1.5 dl arròs
½ l llet
½ kg pastanagues
½ cullerada de sal
1 cullerada de sucre morè
2 ous batuts
farina de galeta
mantega o margarina

.
1. Es bull l’arròs i, després de colar-lo, se li afegeix la llet. Cal deixar-ho reposar una horeta, fins que es refredi i tingui una textura enganxosa.
2. Es netegen, pelen i rallen les pastanagues.
3. Se li afegeixen a les pastanagues la sal, el sucre morè i els ous batuts.
4. Es mescla amb l’arròs amb llet.
5. S’aboca a un recipient, prèviament engrassat amb mantega, es cobreix de farina de galeta i s’escampen trossets de mantega per sobre.
6. Es posa al forn 

a 200ºC durant 40 minuts. I ja està llest per menjar!.

Nosaltres l'hem servit amb una mica de pebre i sèsam negre per sobre i acompanyat d'un tomàquet amanit.




Bon profit!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons